eur:
393.49
usd:
368.24
bux:
66258.84
2024. április 24. szerda György
Tüntetők a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt tiltakoznak Amszterdamban 2021. március 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Jeroen Jumelet

Vízágyúval oszlatták a holland "Gödényéket"

Amszterdamban tiltakoztak a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ellen.

A holland rendőrség Amszterdam belvárosában vízágyúval oszlatta fel a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások elleni tüntetést.

Az ANP holland hírügynökség jelentése szerint a hatóságok mintegy ezer demonstrálót körülvettek a történelmi csatornanegyednél, másokat pedig a város külterületére vittek. Védőmaszkokat is osztottak azoknak, akik "megfeledkeztek" a járványügyi előírásokról (a képek tanulsága alapján a tüntetők többségén nem volt védőmaszk). Letartóztatásokról nem érkezett jelentés.

Hollandiában az elmúlt hetekben az emberek számos megmozduláson emelték fel szavukat a járványügyi korlátozások ellen, a tüntetések közül néhány erőszakba torkollott.

A napi új fertőzések száma ismét emelkedni kezdett az országban. Az egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint péntek reggel és szombat reggel között több mint 7650 esetet jegyeztek fel, ami január eleje óta a legmagasabb napi érték.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az országban a járvány kezdete óta 1 211 447-en betegedtek meg a koronavírustól, 16 395-en meghaltak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×