eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Covid-19 megelőzésére szolgáló Szputnyik V vakcinát adja be egy páciensnek egy ápoló egy moszkvai kórházban 2020. december 5-én. Oroszországban orvosok és tanárok ezrei jelentkeztek a mai napon kezdődött tömeges beoltásra.
Nyitókép: MTI/AP/Pavel Golovkin

Augusztusra tűzött ki egy fontos dátumot Moszkva

Jól halad az oltási kampány, de arra is figyelmeztetnek, hogy a fertőzöttek száma a tavasszal szezonálisan megemelkedhet.

Oroszország augusztusra érheti el a kollektív immunitást - jelentette ki Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes.

Golikova szerint a korlátozó intézkedések feloldásához szükséges kollektív (nyáj-) immunitás eléréséhez 60 százalékos lakossági átoltottság szükséges. Ez a vakcináció jelenlegi tempója és az oltópontok számára szaporodásának mostani sebessége mellett a járványügyi matematikai modell szerint augusztusra várható.

A járvány elleni védekezésért felelős helyettes kormányfő "bizalomkeltőnek" nevezte, hogy csökken az új megbetegedések száma, de úgy vélekedett, hogy a számok továbbra is "meglehetősen komolyak". Arra figyelmeztetett, hogy a fertőzöttek száma a tavasszal szezonálisan megemelkedhet.

Golikova közölte, hogy a Covid-19 ellen eddig beoltottak mintegy fele 60 évnél idősebb.

Elmondta azt is, hogy

Moszkva továbbra is óvatosan fog eljárni a légi közlekedési útvonalak újranyitásával, hogy "ne kövessen el ismét hibákat".

Emlékeztetett rá, hogy az első belföldi megbetegedést éppen egy éve észlelték hivatalosan, egy Milánóból hazatért utasnál.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter "a demokrácia szabályaival és az önkéntesség elvével ellentétesnek", valamint "kényszervakcinációnak" minősítette kedden, hogy az EU országaiban oltási útlevelet kívánnak bevezetni. Kifejezte reményét, hogy az intézkedés bevezetése nem jelent majd hátrányos megkülönböztetést az orosz állampolgárok számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×