eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Egészségügyi dolgozók a Johnson & Johnson kizárólagos tulajdonú leányvállalata, a belga székhelyű Janssen Pharmaceutica gyógyszergyártó cég által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinát szállítják egy badalonai kórházban 2020. december 17-én. Az oltóanyagot önkénteseknek adják be a klinikai vizsgálatok harmadik fázisában.
Nyitókép: MTI/EFE/EPA/Enric Fontcuberta

Fontos bejelentés a Janssen vakcinájáról

Az egydózisú oltóanyagra Magyarország is szerződött.

Jelentős védelmet nyújt az új típusú koronavírus ellen a Johnson&Johnson gyógyszercége, a Janssen egydózisú oltása; vállalat tájékoztatása szerint a vakcina összességében 66 százalékos védelmet biztosít a Covid-19 betegség mérsékelt és súlyos formái, és 85 százalékost a legsúlyosabb tünetek kialakulása ellen az Egyesült Államokban és hét másik országban végzett teszteken.

Alex Gorsky, a cég igazgatótanácsának elnök-vezérigazgatója pénteken egy globális kutatás adataira hivatkozva kiemelte, hogy a védelem a Covid-19-betegség mérsékelt és súlyos formái ellen 72 százalékos volt az Egyesült Államokban, 66 százalékos Latin-Amerikában, Dél-Afrikában pedig mindössze 57 százalékos hatékonyságot mutatott a beadást követő 28. napon. A hatékonyságot a klinikai kísérletek harmadik fázisának eredményei alapján állapították meg, amelyben csaknem 44 ezer önkéntes vett részt.

"A Johnson and Johnson egy évvel ezelőtt kezdte el globális erőfeszítéseit a COVID-19-járvány leküzdésére, és mindent elkövettünk, hogy lehetővé tegyük a vakcina kifejlesztését. Célunk mindvégig az volt, hogy egy egyszerű, hatékony megoldást hozzunk létre a lehető legtöbb ember számára, és maximális hatást érjünk el a járvány megszüntetésében - mondta az elnök-vezérigazgató.

A cég vakcinája abban különbözik a többi oltástól, hogy mindössze egyszer kell beadni, nincs szükség második oltásra.

A cég bejelentette, hogy február elejéig meg kívánják szerezni a sürgősségi felhasználási engedélyt, és célul tűzték ki, hogy rövid időn belül szállításra készen álljon a vakcina.

Az Egyesült Államokban várhatóan már a jövő héten benyújtjak a forgalmazási engedély iránti kérelmet.

A vakcinából Magyarország is lekötött. Az operatív törzs janár 8-i tájékoztatóján derült ki, hogy a szerződött mennyiséggel 2,18 millió embert lehet beoltani.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×