eur:
394.05
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Bill Gates, a Microsoft amerikai szoftvergyártó cég alapító elnöke a Világgazdasági Fórum 49. davosi találkozójának nyitónapján, 2019. január 22-én. A névadó svájci nonprofit alapítvány szervezte négynapos tanácskozáson a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket vitatják meg, illetve határozzák meg a jövőre vonatkozó legfontosabb feladatokat.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

Bill Gates megdöbbent

A Microsoft társalapítója szerint a pandémia megijesztette az embereket, és nőtt a közösségi média szerepe.

Megdöbbenését fejezte ki Bill Gates amiatt, hogy milyen sok "eszement és gonosz" összeesküvés-elmélet kering az ő személyével és a koronavírus-világjárvánnyal kapcsolatban a közösségi médiában. A Reuters hírügynökségnek adott interjúban azzal magyarázta a jelenséget, hogy a pandémia megijesztette az embereket, és ezzel együtt jelentősen nőtt a közösségi média szerepe.

A koronavírus-járvány egy évvel ezelőtti kirobbanása óta az interneten számtalan összeesküvés-elmélet kapott szárnyra, amelyek téves információkat terjesztettek a vírus eredetével kapcsolatban, illetve azokról, akik a járvány megfékezésén dolgoznak. A teóriák között szerepel az is, hogy Anthony Fauci, az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának virológusa és Bill Gates közösen robbantották ki a világjárványt azzal a céllal, hogy ellenőrzésük alá vonják az embereket, akiknek a testébe az oltóanyagon keresztül nyomon követhető mikrochipet ültetnének be.

"Az emberek tényleg elhiszik ezeket a dolgokat?"

- tette fel a kérdést Gates, hozzátéve, hogy nem gondolta volna korábban, hogy Fauci és ő ilyen központi szerepet tölthet be egyszer ilyen gonosz elméletekben. "Engem ez nagyon meglep, és remélem, hogy ezek el fognak tűnni" - mondta.

A milliárdos vagyonnal rendelkező Bill Gates 2014-ben távozott a Microsoft elnöki székéből. Alapítványa, a feleségével közösen létrehozott Bill and Melinda Gates Foundation legalább 1,75 milliárd dollárt adományozott a koronavírus-járvány leküzdése érdekében tett globális lépések - vakcinák és gyógymódok kifejlesztésének - támogatására.

Az interjúban Gates méltatta Fauci és Francis Collins, az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) igazgatójának munkáját. A volt Microsoft-vezér szerint Donald Trump elnöksége alatt időnként úgy érzete, hogy csak ők ketten voltak "épelméjűek" az amerikai kormányban.

Bill Gates ígéretesnek tartotta az új amerikai elnök, Joe Biden által megbízott járványellenes munkacsoport összetételét. Örömét fejezte ki továbbá amiatt, hogy az Egyesült Államok nemrég csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által koordinált COVAX nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezéshez.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×