INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

deutsch tamás

európai néppárt

kizárás

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke beszél az MTK Esport Arénában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. szeptember 27-én. A sportág 2,1 millió euróból kialakított első magyarországi arénájában videojátékosok mérik össze ügyességüket, de ezen kívül különféle konferenciáknak és egyéb rendezvényeknek is otthon adhat a létesítmény.

Deutsch Tamás elutasítja a néppártból való kizárási törekvéseket

Infostart / MTI

A képviselő azután adta ki közleményét, hogy Othmar Karas néppárti EP-képviselő szerdán kizárást kezdeményezte az Európai Néppárt (EPP) uniós parlamenti frakciójából.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében elutasította az EP néppárti frakciójából való kizárását célzó kezdeményezést.

A képviselő azután adta ki közleményét, hogy Othmar Karas néppárti EP-képviselő szerdán kizárást kezdeményezte az Európai Néppárt (EPP) uniós parlamenti frakciójából. Az osztrák EP-képviselő véleménye szerint ugyanis sértő a magyar politikus azon nemrégiben tett kijelentése, amely párhuzamba állítja az EP néppárti frakciójának ésa frakció vezetőjének, Manfred Webernek a jogállamisági mechanizmus melletti kiállását a Gestapo és a sztálini diktatúra módszereivel. Karas kezdeményezését a frakció 184 tagjából 31-en támogatták.

Deutsch Tamás közleményében úgy fogalmazott:

"harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért".

Kiemelte, a kizárási kezdeményezés kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát.

"Az ellenem irányuló támadás valójában Brüsszel bosszúja a jogállamiságinak mondott mechanizmus magyar és lengyel elutasítása miatt" - fogalmazott.

Kijelentette: az akció pontosan megmutatja, miért is kell minden eszközzel elutasítani a készülő "jogállamisági büntetőmechanizmust". Ugyanezt akarják majd csinálni Magyarország ellen: mondvacsinált okok alapján akarnak büntetni - emelte ki.

Szavai szerint

a kettős mérce alkalmazásának "tankönyvi esete"

a politikai akció, hiszen tavasszal Donald Tusk, a pártcsalád elnöke volt az, aki személyében és durván megtámadta Orbán Viktort, amikor egyenesen lenácizta a magyar kormányfőt.

Mint emlékeztetett, a kizárását kezdeményezők közül akkor senki nem emelt szót a néppárt elnökének "sokkoló és szégyenteljes" megnyilatkozása ellen, most viszont politikai retorzióval fenyegetik, mikor - mint mondta - mindenfajta személyeskedés nélkül, egy gondolkodásmód kritikáját fogalmazta meg.

"A kezdeményezők fanyar humorára vall, hogy a kizárási javaslatukban a szólásszabadságról beszélnek, miközben éppen azért akarnak megbüntetni engem, mert szabadon elmondtam a véleményemet" - tette hozzá Deutsch Tamás.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018