eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a játékok védnöki testületének vezetője a 15. Maccabi Európa Játékok sajtótájékoztatóján a budapesti Ludovika Campus Oktatási Központban 2019. július 29-én. Az ezen a napon megkezdődött és augusztus 7-ig tartó budapesti Maccabi Európa Játékok minden idők legnagyobb magyarországi multisport rendezvénye, amelyre 42 ország közel 2300 sportolója összesen 24 sportágban - ebből négy bemutató - versenyez majd egymással. Ez rekordrészvételnek számít az esemény kilencvenéves történetében.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szavaztak Deutsch Tamás sorsáról az Európai Néppártban

133 igen, 6 nem és 3 tartózkodó szavazat sorakozott fel a döntés mellett.

Szerda este döntést hozott Deutsch Tamás ügyében az Európai Néppárt EP-frakciója, a döntés tartalma a csoport Twitter-oldalán látott napvilágot.

A szavazáskor 133 igen, 6 nem és 3 tartózkodás mellett határoztak arról, hogy a Fidesz-KDNP EP-delegációvezetőjétől minden - az Európai Néppárt nevében történő - felszólalási és egyéb jogot megvonnak, emellett nem lehet raportőre (jelentéstevője) vagy árnyékraportőre egy ügynek sem, s pozíciója sem lehet a Néppártban.

A döntésnek része egy felszólítás is, hogy a fidesz-KDNP-s képviselők gondolkodjanak el azon, hogy alapértékeik és a Néppártéi még ugyanazok-e.

Ismert, Deutsch Tamással szemben azután indult eljárás egy osztrák EP-képviselő kezdeményezésére, hogy a magyar politikus a Gestapo és az ÁVO módszereihez hasonlította Manfred Weber néppárti frakcióvezető érvelését arról, hogy aki betartja az uniós szabályokat, annak nem kell tartani a jogállami mechanizmustól. Deutsch nyilatkozatát Weber "soknak" nevezte, Deutsch Tamás pedig később bocsánatot kért és vissza is vonta nyilatkozatát.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×