INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

deutsch tamás

epp

európai néppárt

Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a játékok védnöki testületének vezetője a 15. Maccabi Európa Játékok sajtótájékoztatóján a budapesti Ludovika Campus Oktatási Központban 2019. július 29-én. Az ezen a napon megkezdődött és augusztus 7-ig tartó budapesti Maccabi Európa Játékok minden idők legnagyobb magyarországi multisport rendezvénye, amelyre 42 ország közel 2300 sportolója összesen 24 sportágban - ebből négy bemutató - versenyez majd egymással. Ez rekordrészvételnek számít az esemény kilencvenéves történetében.

Szavaztak Deutsch Tamás sorsáról az Európai Néppártban

Infostart

133 igen, 6 nem és 3 tartózkodó szavazat sorakozott fel a döntés mellett.

Szerda este döntést hozott Deutsch Tamás ügyében az Európai Néppárt EP-frakciója, a döntés tartalma a csoport Twitter-oldalán látott napvilágot.

A szavazáskor 133 igen, 6 nem és 3 tartózkodás mellett határoztak arról, hogy a Fidesz-KDNP EP-delegációvezetőjétől minden - az Európai Néppárt nevében történő - felszólalási és egyéb jogot megvonnak, emellett nem lehet raportőre (jelentéstevője) vagy árnyékraportőre egy ügynek sem, s pozíciója sem lehet a Néppártban.

A döntésnek része egy felszólítás is, hogy a fidesz-KDNP-s képviselők gondolkodjanak el azon, hogy alapértékeik és a Néppártéi még ugyanazok-e.

Ismert, Deutsch Tamással szemben azután indult eljárás egy osztrák EP-képviselő kezdeményezésére, hogy a magyar politikus a Gestapo és az ÁVO módszereihez hasonlította Manfred Weber néppárti frakcióvezető érvelését arról, hogy aki betartja az uniós szabályokat, annak nem kell tartani a jogállami mechanizmustól. Deutsch nyilatkozatát Weber "soknak" nevezte, Deutsch Tamás pedig később bocsánatot kért és vissza is vonta nyilatkozatát.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018