eur:
394.39
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az Európai Néppárt képviselőcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamás: a kizárási indítványban szereplő valótlan állításokat visszautasítom

A magyar néppárti képviselőcsoport vezetője levélben fordult európai parlamenti frakciótársaihoz, hogy a kizárását kezdeményező javaslat kapcsán megvilágítson pár részletet.

Deutch Tamás a néppárti képviselőkhöz írt levelének elején rögzíti, mi volt a kizárási javaslat kiváltó oka:

A magyar sajtóban megjelent, november 25-i interjúm után felmerült vádakat – amelyek szerint én frakcióvezető urat a Gestapóhoz és a magyar kommunista titkosrendőrséghez, az ÁVO-hoz hasonlítottam volna – a frakcióvezető úrral az interjút követő napon küldött levelemben azonnal tisztáztam. Úgy fogalmaztam, hogy

»természetesen nem állt szándékomban Önt személyében megsérteni, és ha mégis ez történt volna, ezennel megkövetem Önt«.

Minap folytatott telefonbeszélgetésünk alkalmával meggyőződtem róla, hogy frakcióvezető úr a bocsánatkérést tudomásul vette.

Egyes néppárti képviselők az interjúról szóló sajtótudósításokra hivatkozva ismételten a Fidesz Európai Néppártból való azonnali kizárását követelték, Othmar Karas képviselő úr pedig úgy fogalmazott, hogy »Deutsch vagy kérjen bocsánatot, vagy távozzon«. A bocsánatkérés megtörtént, majd ezek után Karas úr kezdeményezést indított az én frakcióból való kizárásomra.”

Deutsch Tamás levelében leszögezi, hogy az említett interjúban „egy olyan eljárás kritikáját adta, amely határozott véleményem szerint semmilyen jogállami garanciával nem rendelkezik, és a jogbiztonságot sem szolgálja. Arra mutattam rá, hogy nem értek egyet azzal a jogállami feltételrendszerrel, amely azokra az időkre emlékeztet, amikor önkényes politikai döntések alapján bármikor, bárkit, bármiért meg lehetett büntetni. Tehát, hogy félremagyarázhatatlanul világos legyen,

nem az új mechanizmus mellett érvelő személyek és nem a jogállamiság elve az, ami a politikai önkényre emlékeztet, hanem az a konkrét mechanizmus, amiről az Európai Parlament és a Tanács előzetes politikai megállapodása rendelkezik.

Szomorúsággal tölt el az Európai Néppártban szokássá vált gyakorlat, hogy a politikai viták lefolytatása helyett egyesek kizárással fenyegetik az eltérő állásponton lévőket. Ahogy az interjúban is utaltam rá, nem szabad egy demokratikus politikai közösségen belül meglévő véleménykülönbségeket a kommunista állampártéhoz hasonló módszerekkel »kezelni«.”

Ezek után arról ír a magyar néppárti képviselőcsoport vezetője, hogy tavaszi magyar járványintézkedésekről terjesztett „abszurd híresztelések” alapján került elő a Fidesz-KDNP kizárása a néppártból, és akkor „sem bocsánatkérésre, sem a kizárási indítvány visszavonására nem került sor. Visszás az a kettős mércét alkalmazó eljárás is, hogy miközben engem mint fideszes politikust egy konkrét intézkedést érintő kritikus kijelentésem miatt kizárással fenyegetnek, a Néppárton belülről érkező, a Fidesszel és annak vezetőivel szemben megfogalmazott legdurvább személyeskedő sértések és rágalmak büntetlenek maradnak.”

A levelet Deutsch Tamás azzal zárja, hogy „a kizárási indítványban szereplő valótlan állításokat visszautasítom, a javaslatot pedig indokolatlannak, megalapozatlannak és felelőtlennek tartom.”

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×