eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Koronavírus-tesztre vett mintákat vizsgálnak az indiai Szrinagarban 2020. szeptember 7-én. Az 1,3 milliárd lakosú Indiában a koronavírus-járvány napi halálos áldozatainak száma 1133 emberrel rekordot döntött, a fertőzöttek száma 4,28 millióra nőtt, ezzel a dél-ázsiai ország megelőzte Brazíliát és második helyre került az Egyesült Államok után a globális összesítésben.
Nyitókép: MTI/EPA/Farúk Hán

Van valami gond a kínaiak ígéretes vakcinajelöltjével

Dél-Amerika legnagyobb országában "súlyos incidens" történt, egy önkéntes meghalt.

Egy "súlyos incidens" miatt felfüggesztették a Sinovac Biotech kínai oltóanyaggyártó CoronaVac nevű, koronavírus elleni készítményének klinikai tesztelését Brazíliában - közölte az ország egészségügyi hatósága (Anvisa) kedden.

A bejelentést meglepetéssel fogadták az egyelőre még csak kísérleti stádiumban lévő vakcina gyártásában érintett felek, a Sinovac és a Butantan brazil orvosi kutatóintézet.

Utóbbi sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a sajtóból kellett értesülnie a döntésről, az Anvisa nem tájékoztatta őket közvetlenül, ahogyan az egyébként szokás ilyen esetekben.

A Butantant vezető Dimas Covas különösnek nevezte a lépést, ugyanis - mint közölte - bár egy önkéntes valóban életét vesztette, ennek nincsen semmi köze szerinte az oltóanyaghoz. "Több mint tízezer önkéntes vesz részt a kísérletben jelenleg" - mondta.

Jair Bolsonaro brazil elnök "személyes győzelmének" minősítette a klinikai tesztelés felfüggesztéséről szóló határozatot.

"Halál, érvénytelenség, rendellenesség. Ez a vakcina, amelyet Doria rá akart kényszeríteni egész Sao Paulóra" - írta Facebook-bejegyzésében az államfő az ellenlábasának számító Joao Doriára, Sao Paulo állam kormányzójára utalva.

A koronavírus rohamosan terjed Dél-Amerika legnagyobb és - 210 millió lakossal - legnépesebb országában. A járvány kitörése óta már mintegy 5,6 millió az igazolt fertőzöttek és 162 628 a halálos áldozatok száma. A fertőzöttek számát tekintve csak az Egyesült Államok és India előzi meg Brazíliát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×