eur:
393.73
usd:
368.36
bux:
66059.17
2024. április 24. szerda György
Egészségügyi dolgozó beadja a koronavírus (SARS-CoV-2) elleni vakcinát egy önkéntentesnek egy moszkvai kórházban 2020. szeptember 17-én. Az új vakcinát Szputnyik V néven regisztrálták és most kezdik a tömeges tesztelést.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Megkezdődött a második orosz vakcina gyártása

Több gyógyszergyárban már készül a novoszibirszki Vektor kutatóközpont által kifejlesztett második orosz vakcina, az EpiVacCorona. Eközben az első és a második Covid-19 elleni oltóanyag tömeges tesztelése még nem zárult le.

Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője egy moszkvai tanácskozáson számolt be az újabb lépésről.

Alekszandr Gorelov, a Roszpotrebnadzor központi tudományos igazgatóhelyettese pedig arról beszélt, hogy Oroszországban mintegy kétszázféle, az új koronavírust, valamint annak antigénjeit és immunglobulinjait kimutató tesztet jegyeztek be.

November végén megkezdődhet a Covid-19 elleni tömeges védőoltás Oroszországban - jelentette be korábban Vaszilij Ignatyjev, az Szputnyik V elnevezésű első orosz vakcinát gyártó R-Pharm gyógyszergyár vezérigazgatója kedden egy moszkvai innovációs fórumon A moszkvai polgármester, Szergej Szobjanyin akkor azt írta honlapján, hogy a lakosság tömeges védőoltása december-januárra várható.

Orbán Viktor a közelmúltban arról beszélt, hogy az operatív törzset felkérte, vizsgálják meg az orosz és kínai vakcinák beszerzésének, magyarországi használatának lehetőségét.

Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzöttek számát tekintve az Egyesült Államok (8,7 millió), India (7,9 millió) és Brazília (5,4 millió) után.

  • Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 16 550-nel 1 547 774-re emelkedett a kedden közzétett hivatalos adatok szerint. A terjedés mértéke 1,1 százalékos, az új esetek 26,4 százaléka tünetmentes.
  • Az aktív esetek száma az elmúlt egy nap alatt 3386-tal 362 245-re nőtt. A halálos áldozatoké 320-szal - ez a legmagasabb napi halálozási adat a járvány kezdete óta - 26 598-ra, a felépülteké pedig 12 884-gyel 1 158 940-re emelkedett.

Oroszországban szerdától este 11 és reggel hat óra között nem lehetnek nyitva a showműsoros szórakozóhelyek és az éttermek a járványhelyzet súlyosbodása miatt. Ezt az ajánlást kedden tette közzé Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője. Az ügyben a döntés joga a 85 oroszországi régió vezetőjét illeti meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×