eur:
389.05
usd:
361.98
bux:
67998.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor üzent a koronavírus-vakcinák beszerzéséről is

Az operatív törzs ülése után arról is beszélt, hogy általánossá kell válnia a maszkhasználatnak, erről a belügyminisztériumnak kell gondoskodnia.

Európa országainak többségéhez hasonlóan nálunk is emelkedő pályán van a koronavírus-járvány, mi nagyjából Ausztria szintjén vagyunk. Magyarországon 42 kórházban 2209 beteget látnak el. "Az egészségügy állja a sarat, ez elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosaink és az ápolónőink európai mércével mérve is kimagaslóan teljesítenek, köszönetet is mondok nekik" - hangsúlyozta a kormányfő.

Áttekintették a maszkviselés szabályait, és miután eddig mindenki megérhette már, hogy ez milyen fontos, Orbán Viktor

most utasította Pintér Sándor belügyminisztert: érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.

Az influenzaoltásról elmondta: a háziorvosoknál lesz elérhető, ingyenesen, a beszerzést, ellátást és kiszállítást az állam szervezi, a munka folyamatos. A három évnél fiatalabbak is megkaphatják az influenza elleni védőoltást.

A koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban az ülésen elhangzottakról a miniszterelnök azt mondta, minden európai beszerzési programban részt vesz az ország, de utasította az operatív törzset, hogy "egyidejűleg tájékozódjon az orosz és kínai vakcinák előállításának és beszerzésének lehetőségéről is, mert a cél az, hogy a magyarok minél előbb, az elsők között juthassanak megbízható, koronavírus elleni vakcinához".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×