eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Soós Zoltán független polgármesterjelölt nyilatkozik, miután leadta szavazatát a marosvásárhelyi 63-as szavazókörzetben 2020. szeptember 27-én. Romániában ezen a napon tartják az önkormányzati választásokat, amelyen polgármestereket, helyi tanácsosokat, megyei elnököt és megyei tanácsosokat választanak a következő 4 évre.
Nyitókép: Soós Zoltán független polgármesterjelölt nyilatkozik, miután leadta szavazatát Marosvásárhelyen 2020. szeptember 27-én. MTI/Kiss Gábor

Ez volt a marosvásárhelyi új magyar polgármester győzelmének a titka

Nincsenek román és magyar, csak marosvásárhelyi problémák. Ez volt a kampányuk fő üzenete, és ezzel sikerült győzniük – mondta Marosvásárhely új, magyar polgármestere.

Több összetevője volt a marosvásárhelyi győzelemnek. Az egyik az, hogy emberek 20 év után megelégelték a korrupciót a városban – fogalmazott Soós Zoltán az InfoRádiónak.

„Sem gazdasági befektetések, sem fejlődés nem érkezett a városba, így Erdély egykor harmadik legjelentősebb települése jelentősen lemaradt a regionális versenyben – emlékeztetett az újonnan megválasztott polgármester. – Fontos volt tehát, hogy az elmúlt egy évben olyan kampányt folytattunk, ami egyrészt jól pozicionálta, hogy melyek Marosvásárhely problémái, illetve rengeteg elképzeléssel álltunk a választók elé,

nem fantazmagórikus, hanem reális, az emberek számára meggyőző projektekkel,

amikkel lehet előrelépni, fejlődni Marosvásárhelyen.”

Soós Zoltán hozzátette, az is nagyon fontos volt, hogy nem egy etnicizáló kampányt folytattak, hanem egyaránt megszólították a román és magyar, valamit a cigány lakosságot, lévén, hogy Marosvásárhely felét románok, míg 40-45 százalékra tehető a magyarok száma, és a fennmaradó 4-5 százalékot a romák adják. Mint fogalmazott,

a kampány nagyon fontos üzenete volt, hogy nincsenek román és magyar problémák, hanem marosvásárhelyi problémákról lehet beszélni.

„Mindez végre elvezetett oda, hogy románság megértette az üzenetet, és támogatta ezt a kampányt. Ennek is köszönhetően a szavazatoknak több mint a felét sikerült megszerezni” – fogalmazott.

Az új polgármester kitért arra is, hogy bár függetlenként indult, több párt is támogatta, ennek megfelelően az RMDSZ végig fenntartotta a jelöltségét. Ehhez társult később az Erdélyi Magyar Szövetség, valamint a Pro Európa Roma Párt, így hárompárti támogatást élvezett.

Marosvásárhely első embere azt szeretné, hogy a polgárok azt érezzék,

a városháza nem ellenük, hanem értük van.

Ígérete szerint, a sürgősebb intézkedések mellett ott lesz a városi tartozásrendezése, az auditálás, tehát, hogy egy teljes leltári vagyonátvilágítás. Kiemelte, szerinte a tömegközlekedés korszerűsítése egy nagyon égető feladat, illetve a terelőutak megépítése, miután a város nagyon le van maradva az infrastrukturális fejlesztésekben. Fontosnak nevezte továbbá a munkahelyteremtés kérdését, a befektetők támogatása mellett.

Soós Zoltán hozzátette, hogy egyik napról a másikra nem tudják majd az elmúlt 20 év lemaradásait behozni, de elkezdik a munkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×