eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Étterem terasza előtt várnak vendégekre pincérek a bukaresti Óvárosban 2020. június 1-jén, amikor a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítéseként a hatóságok engedélyezték a vendéglátóhelyek teraszainak kinyitását Romániában.
Nyitókép: Étterem terasza előtt várnak vendégekre pincérek a bukaresti Óvárosban 2020. június 1-jén, amikor engedélyezték a vendéglátóhelyek teraszainak kinyitását Romániában. MTI/EPA/Robert Ghement

Koronavírus - Romániában ismét több mint 1200 fertőzést diagnosztizáltak

Romániában ismét több mint 1200 új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak az elmúlt napon, de - az ismert aktív fertőzöttek folyamatosan növekvő számától eltekintve - nem dőltek meg a korábbi negatív csúcsok.

A stratégiai kommunikációs törzs szombati összesítése szerint az utóbbi 24 órában újabb 1225 embernél mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírus jelenlétét, így második napja enyhe csökkenést mutatott a napi fertőzésszám. A járvány terjedésének lassulását jelzi, hogy a szombati növekmény már csak 15 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét napi átlagát, ahhoz képest, hogy múlt héten még a napi fertőzésszám rendre túllépte az előző két hét átlagának másfélszeresét.

Az utóbbi 24 órában további 36 koronavírusos beteg halt meg: ez viszont csaknem 45 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. Romániában eddig 2379 áldozatot követelt a járvány.

Az országban 22 386-ra nőtt a beazonosított és jelenleg is aktív fertőzések száma. Bár továbbra is több mint háromszor annyi új fertőzést diagnosztizálnak naponta, mint ahányat gyógyultnak nyilvánítanak, valamelyest csökkent mind a kórházban ápolt fertőzöttek száma (7445), mind az intenzív terápián kezelt súlyos eseteké (401).

Több mint 16 ezer fertőzésgyanús ember házi karanténban várja a betegség lappangási idejének leteltét. A hatóságok két Arges és négy Arad megyei falut helyeztek szombaton 14 napos vesztegzár alá, mert az említett településeken az ezer lakosra jutó fertőzések száma meghaladta a 3-at.

Augusztus elsejétől Románia megyéinek csaknem felében - köztük a legtöbb tengerparti üdülővel rendelkező Konstanca megyében - kötelezővé vált a maszkviselés a kültéri zsúfolt helyeken is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×