eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Joe Biden volt amerikai alelnök egy Los Angeles-i kampánygyűlésen 2020. március 3-án, az úgynevezett szuperkedden, amikor tizennégy amerikai államban tartanak előválasztást.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Biden az egyenlőtlenségek csökkentését ígéri

A demokraták várható elnökjelöltje szerint Trump nem tud megbirkózni a járvánnyal.

Az amerikai fehérek és feketék közötti gazdasági egyenlőtlenségek csökkentését ígérte Joe Biden. A a demokraták várható elnökjelöltje egy wilmingtoni közösségi központban elmondott beszédében kiemelte, hogy e téren a jegybanknak is cselekednie kell.

Beszédében a demokrata párti politikus úgy vélekedett, hogy Donald Trump elnök nem tud megbirkózni a koronavírus-járvánnyal, nem képes javítani a gazdaság helyzetén,

"fokozza az ország megosztottságát és a káoszt".

Hozzátette: "ez nem jó az ország számára, csakhogy ez Donald Trumpot nem érdekli, a kampánya is kudarcos".

Biden egy sor gazdasági javaslatot fogalmazott meg.

  • Még több szövetségi szintű anyagi segítséget ígért a kisvállalkozásoknak,
  • külön fejlesztési programokat helyezett kilátásába a kisebbségi népcsoportokhoz tartozók tulajdonában lévő vállalatok számára.
  • Ígéretet tett egy kisebbségi kisvállalkozók megsegítését célzó, 30 milliárd dolláros pénzalap létrehozására és
  • a szövetségi szintű minimális órabér emelésére is.

Mint fogalmazott,

az országot a járvány után újra kell építeni, de jobbá kell tenni annál, mint amilyen volt.

Hangsúlyozta, hogy felül kell vizsgálni a jegybank szerepét ellátó szövetségi tartalékrendszer (Fed) feladatkörét is. Most vázolt elképzelése szerint a Fednek nemcsak általában a foglalkoztatási és árfolyampolitikára kell összpontosítania, hanem konkrét gazdasági lehetőségek és a jólét megteremtésével foglalkoznia kell "a tartós faji egyenlőtlenségekkel" is. Ennek jegyében egy Biden-kormányzat alatt a kormánytól független Fednek "rendszeresen jelentést kell készítenie a gazdaságban tapasztalható faji egyenlőtlenségekről".

"Ez a mostani választás nemcsak a Donald Trump elleni szavazatról szól, hanem arról is, hogy fel kell nőni a válság megoldásának feladatához, át kell érezni az emberek küzdelmét, bátorságukhoz méltó jövőt kell felépíteni" - hangoztatta a demokraták várható elnökjelöltje. Kiemelte, hogy fontos számára a "strukturális egyenlőtlenségek" felszámolása.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×