eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin
A Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor 2020. május 3-án úgy van megvilágítva, mintha védőmaszkot viselne. A felirat jelentése: a maszk megvéd. Az akcióval szervezői a szájmaszk viselésének fontosságára akarták felhívni a figyelmet a koronavírus-járvány idején.
Nyitókép: MTI/AP/Leo Correa

Nem bírnak a járvánnyal Brazíliában

Meghaladta a százezret az új koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma Brazíliában - közölte a járvány által leginkább sújtott dél-amerikai ország egészségügyi minisztériuma.

A vasárnapi tájékoztatás szerint az országban a koronavírusos esetek száma 101 147-re emelkedett, és 7025-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 légúti betegségbe. A bejelentést megelőző 24 órában 4588 új megbetegedést és 275 halálesetet jelentettek.

A széleskörű tesztelés hiánya és a laboratóriumokban még el nem végzett vizsgálatok miatt a fertőzöttek valós számát jóval magasabbra becsülik.

Brazíliának több mint 200 millió lakosa van, ezzel a legnépesebb ország Latin-Amerikában. Az ország a régióban elsőként regisztrált koronavírusos fertőzöttet, február 26-án.

A kórházak és temetők több városban elérték kapacitásuk határát, rendszerük összeomlott, ugyanakkor az esetek száma tovább növekszik.

  • Jair Bolsonaro brazil elnök többször is csekélynek nevezte a járvány veszélyeit, és azt mondta, nem hisz a közösségi élet korlátozásában, és meggyőződése szerint vissza kellene térni a megszokott élethez.
  • Az elnök áprilisban menesztette Luiz Henrique Mandetta egészségügyi minisztert, aki szigorúbb álláspontot képviselt a SARS-Cov-2-vírus elleni harcról, és általános karantént sürgetett.
Manaus, 2020. április 28.
Tömegsírba temetnek a brazíliai Manaus egyik temetőjében a koronavírus-járvány idején, 2020. április 28-án.
MTI/EPA/EFE/Raphael Alves
Tömegsírba temetnek a brazíliai Manaus egyik temetőjében a koronavírus-járvány idején, 2020. április 28-án. MTI/EPA/EFE/Raphael Alves
Rio de Janeiro, 2020. április 28.
Taina dos Santos (b3), nézi, ahogy a barátok sört öntenek a koronavírus okozta betegségben elhunyt édesanyja, Ana Maria 56 éves segédápoló koporsójára a temetésén Rio de Janeiróban 2020. április 28-án. Dos Santos szerint az édesanyja munkehlyén, a Salgado Filho közkórházban nehéz a helyzet, vannak dolgozók, akik kénytelenek maguknak megvenni a védőfelszerelést.
MTI/AP/Leo Correa
Taina dos Santos (b3), nézi, ahogy a barátok sört öntenek a koronavírus okozta betegségben elhunyt édesanyja, Ana Maria 56 éves segédápoló koporsójára a temetésén Rio de Janeiróban 2020. április 28-án. Dos Santos szerint az édesanyja munkehlyén, a Salgado Filho közkórházban nehéz a helyzet, vannak dolgozók, akik kénytelenek maguknak megvenni a védőfelszerelést. MTI/AP/Leo Correa

Rio de Janeiro, 2020. április 9.
A koronavírus-járvány elleni védekezésképpen fertőtlenítőszert locsolnak köztisztasági dolgozók Rio de Janeiro Rocinha nevű szegénynegyedében 2020. április 9-én.
MTI/EPA/EFE/Antonio Lacerda
A koronavírus-járvány elleni védekezésképpen fertőtlenítőszert locsolnak köztisztasági dolgozók Rio de Janeiro Rocinha nevű szegénynegyedében 2020. április 9-én. MTI/EPA/EFE/Antonio Lacerda

A Johns Hopkins amerikai egyetem által közölt összesítés szerint Brazíliában van a kilencedik legtöbb fertőzött a világon az Egyesült Államok (1,15 millió), Spanyolország (217 ezer), Olaszország (211 ezer), az Egyesült Királyság (188 ezer), Franciaország (169 ezer), Németország (165 ezer), Oroszország (135 ezer) és Törökország (126 ezer) után. A tizedik helyen szereplő Iránban még nem érte el a százezret az igazolt fertőzöttek száma (97 ezer).

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×