INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

koronavírus

építkezés

évosz

Megcsúsztatta a lakásépítéseket a járvány

Megcsúsztatta a lakásépítéseket a járvány

Infostart / MTI

A lakásépítéseknél 18 százalékkal csökkent a megrendelések száma, előfordulnak csúszások is a koronavírus-járvány miatt, de ezt átcsoportosításokkal próbálják kezelni - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke .

Koji László az M1-en arról is beszélt, hogy az építőipar továbbra is 335 ezer embert foglalkoztat, közülük mintegy 15 ezer a külföldi munkavállaló. Ők főként Ukrajnából és Szerbiából jöttek. A munkavállalók száma jelentősen nem változott a járvány miatt - tette hozzá a szakmai szervezet elnöke, aki jó hírnek nevezte, hogy a Nyugat-Európából hazatért munkavállalók nem "igyekeznek" vissza, és őket is foglalkoztatni igyekeznek a hazai cégek.

Koji László elmondta azt is, április végétől nem emelkednek az építőipari árak, sőt bizonyos területeken az alvállalkozók nagyobb versenye miatt még csökkennek is.

Az építőipar március végéig nem érezte meg a járványt, április elejétől viszont lényegesen kevesebb megrendelés érkezett, s lelassult a munkafolyamatok előkészítése is. Az adatok szerint április végén már 18 százalékkal kevesebb megrendelés érkezett, mint az egy évvel ezelőtti, hasonló időszakban, miközben a járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedések 3-5 százalékkal növelték a költségeket - fűzte hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018