eur:
394.56
usd:
371.69
bux:
66378.34
2024. április 16. kedd Csongor
Ortodox hívő mobiltelefonján követi az Ortodox Patriarchális-székesegyházból közvetített nagypénteki misét Bukarestben 2020. április 17-én. A görögkeleti egyházak idén április 19-én ünneplik a húsvétvasárnapot.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Mintha fékezne a járvány Romániában

Az új megbetegedések heti összesítésekből számolt átlaga - amely április közepéig viszonylag folyamatosan emelkedett, napi 350-re - az utóbbi öt napon már csökkenő tendenciát mutatott, és hétfőig 330 alá esett.

Az utóbbi 24 órában 303 emberről igazolódott be, hogy elkapta a fertőzést, ami csaknem 10 százalékkal elmarad az utóbbi hét átlagától. Az új esetekkel 11 339-re emelkedett a betegség megjelenése óta Romániában nyilvántartásba vett koronavírus-fertőzöttek száma.

Az utóbbi napon 87 gyógyultról számoltak be, ami alig több mint fele az utóbbi hét nap átlagának. A járvány kezdete óta 3141 fertőzött hagyhatta el gyógyultan a kórházat Romániában, hétfőn az előző napi jelentésnél 9-cel kevesebben, 227-en szorultak intenzív ápolásra.

Vasárnap dél óta - az elmúlt héten átlagosnak számító - 23 újabb halálesetet regisztráltak: így a koronavírus-járvány romániai áldozatainak száma 631-re emelkedett. Külföldön további 75 Covid-19-cel diagnosztizált román állampolgár vesztette életét.

A román hatóságok a korlátozások enyhítésének menetrendjén dolgoznak:

a kijárási tilalom fokozatos feloldása május 15-e - a rendkívüli állapot lejárta - után kezdődhet.

A tanfelügyelőség azt javasolta az oktatási minisztériumnak, hogy május 15-e után az első két hétben csak a záróvizsgára készülő nyolcadik és tizenkettedik osztályosok térjenek vissza legfeljebb 15-ös csoportokban a tantermekbe.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Aktivizálódtak az első lakásukat vásárlók - Duplájára nőtt az arányuk

Aktivizálódtak az első lakásukat vásárlók - Duplájára nőtt az arányuk

Az ingatlanvásárlók ötöde szerződött 2024 első negyedévében első otthonára a Duna House értékesítési adatai alapján. Zömében (29%) a fővárosi lokációt választották az ügyfelek, de Pest és Bács-Kiskun vármegye is vonzotta az első lakást szerzőket. Az első lakást vásárlókat a csökkenő kamatpálya és a javuló gazdasági helyzet mellett a 10%-os önerő lehetősége, valamint esetlegesen a CSOK Plusz és a hozzá tartozó részleges tartozás-elengedés, valamint az illetékmentesség is támogathatja az ingatlanszerzés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×