eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Boris Johnson brit miniszterelnököt támogató üzenet egy kisteherautó oldalán a londoni St. Thomas Kórház előtt 2020. április 7-én. Az új koronavírussal fertőzött kormányfőt az előző este átszállították a londoni St. Thomas Kórház intenzív osztályára, és akadályoztatása alatt Dominic Raab külügyminiszter látja el a kormányfői feladatokat.
Nyitókép: MTI/EPA/Vickie Flores

Jó hírek Boris Johnson állapotáról, rossz Nagy-Britanniáéról

Javul az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök állapota - közölte az új koronavírus okozta járványról tartott szerda esti kormányzati sajtótájékoztatón Rishi Sunak pénzügyminiszter.

Sunak ugyanakkor elmondta azt is, hogy az elmúlt 24 órában több mint 900-zal hétezer fölé emelkedett a járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Nagy-Britanniában eddig 232 708 szűrést végeztek és 60 734 páciens szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírus jelenlétét. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 5492-vel nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

A pénzügyminiszter tájékoztatása szerint az előző este zárult 24 órában 938 beteg halt meg; ezzel a járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma 7097-re emelkedett.

Ez volt az eddigi legmagasabb napi halálozási szám a nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta.

Johnsont vasárnap este vitték be a londoni St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak.

A Downing Street hétfőn késő este jelentette be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerda délutáni tájékoztatásában még azt közölte, hogy az 55 éves konzervatív párti kormányfő továbbra is stabil klinikai állapotban van, változatlanul a St. Thomas kórház intenzív osztályán kezelik és szervezete reagál a kezelésre. A szóvivő hozzátette, hogy Boris Johnson jó hangulatban van.

Rishi Sunak pénzügyminiszter, aki szerdán kora este a szokásos napi kormányzati beszámolót tartotta a Downing Streeten, elmondta: a kórház azóta beérkezett legfrissebb tájékoztatása szerint Boris Johnson állapota immár javul, a kormányfő rendszeresen felül betegágyában és aktívan kommunikál az orvosi stábbal.

Az intenzív kezelés kezdete óta elhangzott hivatalos tájékoztatások eddig is rendre hangsúlyozták, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorul semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nincs tüdőgyulladása. A szerda esti tájékoztatón hangzott el azonban először, hogy a miniszterelnök állapota javulásnak indult.

A Downing Street szerdai beszámolója szerint Johnson jelenleg nem dolgozik, de szükség esetén kapcsolatba tud lépni munkatársaival.

A miniszterelnöki feladatok ellátását Johnson felkérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a kormányfő gyógykezelésének idejére.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×