eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Férfi sétál át az elnéptelenedett New York-i Times Square-en 2020. március 26-án. A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására New York állam kormányzója elrendelte a vendéglátóhelyek, mozik, szórakozóhelyek zárva tartását, az éttermek csak elvitelre és házhozszállítással szolgálhatják ki a vásárlókat. Donald Trump amerikai elnök előző nap azt nyilatkozta, hogy a New York államban kialakult járványhelyzet a legsúlyosabb az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Orosz katonai gép landolt New Yorkban

Megérkezett szerda este New Yorkba az az orosz teherrepülőgép, amely maszkokat és egyéb orvosi felszereléseket vitt az amerikai világvárosba a koronavírus-járvány elleni harchoz - adta hírül az orosz ENSZ-képviselet.

Az óriásrepülő a legnagyobb orosz teherszállító gép, An-124-es típusú. Dmitrij Polijanszkij, Oroszország ENSZ-nagykövetének helyettese Twitter-üzenetében úgy fogalmazott, hogy

a szállítmány a nehéz helyzetben lévő New York-iakkal való szolidaritás szép gesztusa.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden közölte, hogy a segélyt Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfői telefonbeszélgetésük során ajánlotta fel Donald Trump amerikai elnöknek. A szóvivő fontosnak érezte megjegyezni, hogy az Egyesült Államoknak felajánlott segítséggel Putyin "abból indul ki, hogy amikor az amerikai orvosieszköz- és anyaggyártók felpörögnek, akkor szükség esetén viszonozni tudják majd ezt a segítséget".

Morgan Ortagus amerikai külügyi szóvivő nem sokkal később közleményben tudatta, hogy a szállítmányt az Egyesült Államok nem segélyként kapta, hanem megvásárolta Oroszországtól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×