eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Koronavírustesztet végeznek az autósokon Bostonban 2020. március 28-án. Az Egyesült Államokban 113 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma, a járványban eddig 1902-en vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Michael Dwyer

Meggyűlik az amerikai titkosszolgálat baja a koronavírussal

"Fehér foltokba" ütközik az Egyesült Államok hírszerzése, miközben a koronavírus-világjárvány feltérképezéséhez és természetrajzának felvázolásához gyűjt adatokat: Kínában, Oroszországban, Észak-Koreában komoly akadályokba ütközik, de Iránban sincs könnyű dolga - áll a Reuters hírügynökség hétfő éjjeli jelentésében.

A pontos információk azért fontosak, hogy eredményesebb lehessen az amerikai és a nemzetközi küzdelem a járvány ellen. Az ügynökségek nem csupán a fertőzöttek, elhunytak és gyógyultak valódi számát szeretnék megtudni, hanem arra is kíváncsiak részleteiben, miként kezelik az egyes országok a kialakult helyzetet.

"Helyben és időben is pontos adatok kellenek annak megértéséhez, hogy hol vannak a ragály gócai, és hol lesznek továbbiak" - mondta Jeremy Konyndyk amerikai szakértő, aki korábban egyebek közt az ebolajárvány elleni amerikai intézkedéseket irányította.

A nevezett négy ország közül Észak-Koreában - hivatalosan - eddig egyetlen fertőzött sincs, jóllehet határos Kínával, a járvány kiinduló országával, és nemzetközi segélyt kért maszkokból, tesztkészletekből.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×