eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások betartását ellenőrző katona Róma belvárosában 2020. március 20-án. Olaszországban eddig 41035 fertőzött személyt regisztráltak, az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma 3405-re emelkedett.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti

Csaknem nyolcszáz halott egyetlen nap alatt Olaszországban

Ennyi olasz áldozat a járvány kitörése óta még egyszer sem volt, de Spanyolországban is elszabadult a pokol.

Este 6-kor közölte szombati adatait Olaszország, a koronavírus-járvány által leginkább sújtott állam.

A pénteki kevesebb mint 700 után szombaton újabb 793 olasz meghalt a járványban - ez azt jelenti, hogy kevesebb mint 2 percenként meghalt egy beteg szombaton -, a friss esetszám pedig 6557, ezzel már több mint 50 ezren betegedtek meg Itáliában.

Spanyolországban - ahová jóval később tört be és vált pusztítóvá a fertőzés - a napi halottszám 285, ami időarányosan még az olasz adatoknál is vészjóslóbb.

Az Egyesült Államokban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Németországban is ezer körüli vagy afölötti a napi új fertőzött, ugyanígy Iránban is már jó ideje.

Olaszországban közben van még 2857 súlyos állapotban lévő fertőzött is.

Mint az Infostart is hírt adott róla, embertelen "népsűrűség" van Bergamo kórházának intenzív osztályán. A helyszínen készült videót csak erős idegzetűeknek ajánjuk megtekinteni.

A populációarányos fertőzöttség még Svájcban igen magas, az alpesi országban egyelőre 16-en hunytak el és 141 ember állapota súlyos.

A Benelux államok görbéje is meredek, a népességarányos fertőzöttségben mindhárom benne van az első 15-ben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×