eur:
394.4
usd:
370.36
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Újévi köszöntőjének televíziós felvétele közben készült kép Angela Merkel német kancellárról a berlini kancellári hivatalban 2019. december 31-én.
Nyitókép: Christian Marquardt

Történelmi televíziós beszédet tart este Angela Merkel

Eddig csak újévkor mondott üdvözlőbeszédet a német kancellár, most a koronavírus-járvány terjedése miatt muszáj megszólalnia.

A kormányzati forrásokból kiszivárgó információk szerint Angela Merkel nem fog újabb korlátozásokat bejelenteni az előre rögzített beszédben. A kancellár az ARD közszolgálati csatornán csupán tájékoztatni akarja a német embereket a járványhelyzetről, és emlékeztetni őket az óvintézkedésekre, amelyekkel csökkenteni lehet a fertőzés terjedését.

A Reuters cikkében emlékeztet arra, hogy a kancellár 14 éves kormányzása alatt még sosem tartott televíziós beszédet, leszámítva a hagyományos újévi köszöntőt.

Németországban a Worldometers szerda déli nyilvántartása szerint 9919 fertőzöttet tartanak nyilván, 26-an haltak már bele a betegségbe, és 71-en embert nyilvánítottak gyógyultnak. Németországban eddig 16 tartományban zárták be az iskolákat és az üzleteket egyelőre húsvétig.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×