eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az AC Milan és a Genova olasz első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzése a milánói Giuseppe Meazza Stadionban 2020. március 8-án. Az olasz bajnoki meccseket a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt zárt kapuk mögött játsszák április 3-ig.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

Már májusban futballoznának az olaszok

Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter szerint - ha a koronavírus-járványban kedvezően alakul a helyzet - május 3-án folytatódhatna az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A.

A tárcavezető úgy véli, ha a feltételek adottak, meg kell majd vizsgálni, hogy zárt kapus mérkőzések legyenek, vagy a szurkolók is bemehetnek-e a stadionokba.

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke kiemelte, ha sikerülne május 3-án beindítani a pontvadászatot, lehetőség nyílna a június 30-i befejezésre. Amennyiben ez nem lehetséges, a lebonyolítási rendszert meg kell változtatni. Hozzátette, ebben a vészhelyzetben nem lehet tabutéma a játékosok fizetésének csökkentése.

A koronavírus-járvány terjedése miatt Olaszország volt az egyik első ország, amely felfüggesztette a labdarúgó-bajnokságát.

Az országban közben 2978-ra nőtt a halottak száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×