eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
2019. november 19-i kép Michal Wos lengyel környezetvédelmi miniszterről Varsóban. Egy 2020. március 17-i bejelentés szerint a tárcavezető megfertőződött az új típusú koronavírussal, ezért karanténba vonultak azok a lengyel kormánytagok, akik találkoztak kollégájukkal az egy héttel korábbi kabinetülésen. Mateusz Morawiecki kormányfő és Lukasz Szumowski egészségügyi miniszter nem vett részt az ülésen.
Nyitókép: A képen Michal Wos MTI/PAP/Tomasz Gzell

Kiderült a lengyel kormánytagok vírustesztjének eredménye

A kabinet több tagja a múlt heti kormányülésen találkozotta SARS-CoV-2 vírussal fertőzött környezetvédelmi miniszterrel, Michal Wossal.

A teszt negatív lett valamennyi kormánytag esetében. Az érintett miniszterek esetében az egyészségügyi felügyelet feloldotta a házi karantént - közölte Lukasz Szumowski egészségügyi miniszter. Magyarázata szerint a kormánytagokra a koronavírus-járvány idején ugyanaz a rövidített, nem két-, hanem egyhetes karantén vonatkozik, mint többek között az egészségügyi dolgozókra vagy a rendőrségre.

Elmondta azt is, hogy egyes - Szumowski által meg nem nevezett - kormánytagok a múlt keddi kormányülést követő napokban is kapcsolatba kerültek Wossal, náluk később, a hétnapos időszak elteltével végzik el a tesztet.

A múlt heti kormányülésen nem vett részt a koronavírus-járvány kezelésének irányításában döntő szerepet betöltő Mateusz Morawiecki kormányfő és Lukasz Szumowski egészségügyi miniszter, s nem volt jelen a belügyi, a nemzetvédelmi, az igazságügyi és a kulturális tárca vezetője sem. Ők eddig is egészségügyi korlátozások nélkül látták el feladataikat.

Miután Wos miniszter előző esti pozitív vírustesztje kapcsán a kormány egy része karanténba vonult, elhalasztották az eredetileg kedd reggelre az államfő által összehívott, a gazdaságélénkítő intézkedéscsomagról szóló kabinettanács ülését. Új időpontot egyelőre nem tűztek ki.

Az új típusú koronavírus okozta megbetegedés lengyelországi felbukkanása óta kedd délutánig 221 személynél mutatták ki a Covid-19 fertőzést, és öt idős ember halt bele a betegségbe.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×