eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (b), miután átvette a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztje kitüntetést Marlena Malag lengyel munka-, családügyi és szociálpolitikai minisztertől (j), középen Elizabeta Rafalska lengyel európai parlamenti képviselő a budapesti lengyel nagykövetségen 2020. február 19-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Rangos lengyel kitüntetést kapott Novák Katalin

Az államtitkárnak gazdag tapasztalatai vannak a diplomáciai munkában, politikai és közéleti tevékenységében pedig sok eredményt ért el - hangzott el a laudációban.

Andrzej Duda lengyel államfő a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjével tüntette ki Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát "a lengyel-magyar kapcsolatok mélyítéséért tett elévülhetetlen érdemeiért". A kitüntetést szerdán Marlena Malag munka-, családügyi és szociálpolitikai miniszter adta át a budapesti lengyel nagykövetségen.

Marlena Malag laudációjában kiemelte, hogy Novák Katalin a családbarát politika kialakítását szolgáló több lengyel-magyar projekt kezdeményezője, részt vett abban, hogy szociális témákban a nemzetközi színtéren és a visegrádi együttműködésben közös állásfoglalásokat alakítsanak ki, és szószólója a társadalmi kapcsolatokat erősítő kezdeményezéseknek. A Magyarországon élő lengyelek önazonosságának megerősítését szolgáló program sem jöhetett volna létre nélküle.

Az államtitkárnak gazdag tapasztalatai vannak a diplomáciai munkában, politikai és közéleti tevékenységében pedig sok eredményt ért el - mondta a lengyel miniszter. Marlena Malag kitért arra is: Lengyelország - akárcsak Magyarország - a családokat tartja a legfontosabbnak, ezért 2015 óta a családpolitika a lengyel politika fókuszában áll

A lengyel kormányzat figyelemmel kíséri Magyarország családokat támogató intézkedéseit, és átveszi azokat, ha lehetőség van rá - tette hozzá.

Novák Katalin a kitüntetést megköszönve kiemelte: Magyarországnak és Lengyelországnak "küldetése van Európában" a családközpontú megközelítés képviseletében, mivel - tette hozzá - ebben az európai kormányok között szinte egyedül vannak. Az államtitkár úgy fogalmazott: a magyar-lengyel kapcsolat "nagy hömpölygő folyó" Budapesttől Krakkóig, a folyót pedig sok mellékfolyó táplálja, és a vizük mára sem apadt el. "Magyar-lengyel szövetség volt, van és lesz".

Lengyelországnak és Magyarországnak ezeréves közös történelme van, és segítséget nyújtanak egymásnak a nehéz időkben. A két ország együtt dolgozik a családok segítéséért is - mondta Novák Katalin.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×