eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 bejáratában 2019. október 28-án. Az Európai Unió 27 tagállama ezen a napon elfogadta az Egyesült Királyság kérését, hogy rugalmasan halasszák el az ország kiválását az Európai Unióból 2020. január 31-ig.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Meglepetések Boris Johnson kormányátalakításában

Átalakította kormányát Boris Johnson brit miniszterelnök. A kormányátalakítást több magas rangú kabinettag, köztük Sajid Javid eddigi pénzügyminiszter lemondása kísérte.

A konzervatív párti brit kormányfő menesztette mások mellett Andrea Leadsomot az üzleti ügyek minisztériumának éléről, Julian Smith-t, az észak-írországi ügyek eddigi miniszterét és Theresa Villiers-t, aki a környezetvédelmi tárcát vezette.

Johnson felmentette Esther McVey-t a lakásügyi miniszteri posztról.

A Downing Street csütörtök délután bejelentette, hogy Dominic Raab külügyminiszter megtartja jelenlegi tisztségét, és Priti Patel belügyminiszter pozíciója is biztosnak tűnik.

Komoly meglepetés ugyanakkor Sajid Javid távozása a pénzügyminiszteri tisztségről.

Az előzetes várakozások szerint az átalakítás Javid tisztségét sem fenyegette, ám a pénzügyi tárca vezetője délután maga jelentette be, hogy távozik a kormányból.

A BBC kormányforrásokból származó értesülése szerint Johnson azt kérte, hogy Javid menessze összes tanácsadóját, ám erre az eddigi pénzügyminiszter nem volt hajlandó, és benyújtotta lemondását.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×