INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

sajid javid

2020.02.14. 21:32

Növekszik a brexit szülőatyjának tartott szürke eminenciás hatalma

Megerősödött a „brexit szülőatyjának” tartott a szürke eminenciás befolyása a brit kormányban – így értékelték azt, hogy Boris Johnson kormányátalakítása során lemondott a pénzügyminiszter. Mindez azt jelentheti, hogy Boris Johnson hatalmának nem lesz ellenpólusa a kabinetben.
2019.10.01. 12:11

Nagy-Britannia felkészült a "kilövésre" pénzügyi értelemben is

Nagy-Britannia anyagilag készen áll majd az október végi kilépésre az Európai Unióból – még akkor is, ha szabályozatlan lesz a brexit. Erről beszélt a brit pénzügyminiszter, aki közölte: egy sor költségvetési lépéssel próbálják elkerülni a gazdasági sokkot.
2019.05.27. 19:09

Újabb pályázó Theresa May helyére

Sajid Javid brit belügyminiszter közölte hétfőn, hogy jelölteti magát a kormányzó Konzervatív Párt vezetői tisztségére és így a miniszterelnöki posztra. Javid a kilencedik hivatalos utódjelölt azóta, hogy Theresa May miniszterelnök pénteken bejelentette lemondását.
2018.10.11. 20:06

Brit garanciákról beszélt Gulyás Gergely

A Miniszterelnökséget vezető miniszter londoni tárgyalása után azt mondta, a brit kormány akkor is garantálná a Nagy-Britanniában élő magyarok jogosultságait, ha a brit uniós tagság megszűnéséig nem jön létre megállapodás az Európai Unióval a jövőbeni kapcsolatrendszer feltételeiről.
2018.05.02. 10:48

Máris nagy a nyomás az új brit belügyminiszteren

Mesteri húzás vagy a gyengeség jele? Ezt kérdést teszik fel Nagy-Britannia első, etnikai kisebbségből kikerült belügyminisztere kapcsán. A pakisztáni származású Sajid Javid azután került a tárca élére, hogy elődje belebukott az úgynevezett Windrush-bevándorlási botrányba.
2018.04.30. 12:37

Megvan az új brit belügyminiszter

Sajid Javidot nevezte ki belügyminiszterré hétfőn Theresa May brit miniszterelnök. Javid Amber Ruddot váltja a belügyi tárca élén.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018