INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

luigi di maio

orbán viktor

olasz testvérek

olaszország

Róma, 2018. szeptember 6.Luigi Di Maio olasz miniszterelnök-helyettes, mukaügyi miniszter a minisztertanács ülése utáni sajtóértekezleten a római kormányfői rezidencián, a Chigi-palotában 2018. szeptember 6-án. (MTI/EPA/Riccardo Antimiani) *** Local Caption *** 53000073

Belpolitikai vitát kavart Olaszországban Orbán Viktor római beszéde

Infostart / MTI

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezetője és a jobboldali Olasz Testvérek elnöke között robbant ki vita a magyar kormányfő felszólalása miatt.

"Nem engedem meg senkinek, hogy bírálja vagy támadja Olaszországot, főképpen annak nem, aki a mi határaink rovására szuverenista" - olvasható az olasz külügyminiszter közleményében. Hozzátette:

"Orbán nem ismeri az olasz népet, tehát a saját népéről beszéljen, ha akar, ne a miénkről"

- szögezte le Luigi Di Maio.

Giorgia Meloni, az FdI elnöke azonnali válaszában "zavarba ejtőnek" nevezte Luigi Di Maio reakcióját. Meloni hangsúlyozta, sajnálja, hogy miközben a magyar miniszterelnök felajánlja, hogy segít Olaszországnak megállítani a migránsok érkezését, ezek szétosztása helyett, "Di Maio egy olyan országot támad, amely jobban végzi munkáját mint a Conte-kormány".

Meloni hozzátette, az FdI földgömböt ajándékoz Di Maiónak, hogy lássa, hogy az Európai Unióban Magyarország éppúgy határállam mint Olaszország.

"Orbán Viktor nagyon egyszerűen azt mondja, hogy ha Magyarország megvédi a Magyarországhoz tartozó európai határokat, ugyanezt kéri Olaszországtól is, és nem hajlandó átvenni azokat az illegális bevándorlókat, akiket Olaszország beenged, mert nem képes elvégezni azt a határvédelmi munkát, amit tennie kellene" - nyilatkozta Giorgia Meloni.

Nyitókép: MTI/EPA/Riccardo Antimiani
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018