eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma

Uniós eljárás: szeptember közepén jön a következő lépés

Folytatódik a Magyarország ellen zajló uniós eljárás.

Anna-Maja Kristina Henriksson, az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország igazságügyminisztere az Európai Parlament Állampolgári jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) ülésén elmondta, hogy az Általános Ügyek Tanácsának következő ülésén hallgatják meg Magyarországot. Ezt az ülést szeptember 16-án tartják.

A meghallgatás a jövetkező lépés a hetes cikkely szerinti eljárásban, melyet a finn tárcavezető szükségesnek nevezett. Beszélt arról is, hogy az EU-támogatásoknak fontos szerepet kell játszaniuk a jogállamisági mechanizmusban, össze kell kötni a kettőt - írja a Euronews honlapján.

A meghallgatásról Gyévai Zoltán, a BruxInfo főszerkesztője korábban az InfoRádióban árult el részleteket. Azt mondta: a magyar kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter egy órában felsorakoztathatja az érveket, ezt követően pedig a partnerek kérdéseket intézhetnek a magyar politikushoz.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
×
×
×
×