eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szingapúr, 2015. április 14.Az Interpol nemzetközi rendőrszervezet Globális Komplexum az Innovációért (IGCI) elnevezésű központja Szingapúrban 2015. április 14-én, egy nappal a hivatalos átadása után. A létesítmény a kiberbűnözés elleni harc központjaként működik majd és a kutatás-fejlesztést is szolgálja. (MTI/EPA/Wallace Woon)
Nyitókép: MTI/EPA/Wallace Woon

Korruptnak vallotta magát az Interpol korábbi elnöke

Bűnösnek vallotta magát csütörtöki tárgyalásán az észak-kínai Tiencsin bíróságán az ellene felhozott korrupciós vádakban Meng Hung-vej, az Interpol korábbi elnöke – írja a China Daily angol nyelvű kínai pártlap.

Meng 2016 óta állt a nemzetközi rendőrségi szervezet élén, de nem tudta kitölteni négyéves megbízatását, mert amikor tavaly szeptemberben hazalátogatott Franciaországból, a kínai hatóságok őrizetbe vették. Meng őrizetbe vételét követően azonnal lemondott elnöki tisztjéről.

Az Interpol volt elnöke ellen mintegy

14,5 millió jüan (605 millió forint) kenőpénz elfogadása miatt emeltek vádat

hazájában, ahol menesztették a közbiztonsági tárca miniszterhelyettesi tisztjéről, és kizárták a Kínai Kommunista Pártból (KKP).

A KKP fegyelmi bizottsága márciusban kiadott közleménye úgy fogalmazott: Meng a

befolyását kihasználva igyekezett fenntartani családja pazarló életmódját,

hatalmával visszaélve szerzett állást a feleségének, és hatalmas mennyiségű vagyontárgyat fogadott el másoktól, amikért cserébe előléptetések, áthelyezések és céges ügyletek előmozdításában nyújtott segítséget.

A lyoni rendőrség tavaly októberben nyomozást indított Meng eltűnése ügyében, ugyanis felesége bejelentést tett azt követően, hogy több mint egy hétig nem hallott a Kínában tartózkodó férjéről. Az utolsó üzenet, amit Meng a feleségének küldött, egy kést ábrázoló kép volt, mely az asszony szerint azt jelenthette, hogy férje veszélyben érezte magát. Meng felesége politikai menedékjogot kapott Franciaországban, és

azt állítja, férjét politikai okokból állították félre.

Hszi Csin-ping kínai elnök 2012 végén hirdetett átfogó kampányt a korrupció ellen, ennek keretében azóta több mint másfél millió köztisztviselőt büntetettek meg. A közvélemény által kedvezően fogadott kampány azonban sokak szerint gyakorta eszközként szolgál Hszi számára politikai ellenlábasainak ellehetetlenítésére.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×