INFORÁDIÓ 
2019. február 23. szombat
Alfréd

interpol

meng hung-vej

lyon

Szingapúr, 2015. április 14. Az Interpol nemzetközi rendőrszervezet Globális Komplexum az Innovációért (IGCI) elnevezésű központja Szingapúrban 2015. április 14-én, egy nappal a hivatalos átadása után. A létesítmény a kiberbűnözés elleni harc központjaként működik majd és a kutatás-fejlesztést is szolgálja. (MTI/EPA/Wallace Woon)

Eltűnt az Interpol igazgatója

Infostart / MTI

A felesége jelentette be Meng Hung-vej eltűnését, nyomozás indított a francia rendőrség.

Az asszony azért lépett kapcsolatba a hatóságokkal, mert nem hallott férjéről azóta, hogy Meng szeptember végén Kínába utazott. Az asszony Lyonban lakik, ott, ahol a nemzetközi rendőri szervezet központja van.

Az Interpol által 2018. október 5-én közreadott dátummegjelölés nélküli kép Meng Hung-vejről, az Interpol nemzetközi rendőri szervezet elnökéről Balin. Sajtóhírek 2018. október 5-én azt közölték rendőrségi forrásokra hivatkozva, hogy nyomozást indított a francia rendőrség, miután Meng felesége bejelentést tett férje eltűnéséről. Meng felesége nem hallott férjéről azóta, hogy a férfi szeptember végén Kínába utazott. (MTI/EPA/Interpol)
Az Interpol által közreadott dátummegjelölés nélküli kép Meng Hung-vejről, az Interpol nemzetközi rendőri szervezet elnökéről. Sajtóhírek szerint nyomozást indított a francia rendőrség, miután Meng felesége bejelentést tett férje eltűnéséről. Meng felesége nem hallott férjéről azóta, hogy a férfi szeptember végén Kínába utazott. (MTI/EPA/Interpol)

Meng helyettes közbiztonsági miniszter volt Kínában, mielőtt kinevezték az Interpol élére. A nyomozásról elsőként a Europe-1 francia rádióadó számolt be. Egy, az "ügyhöz közeli forrás" az AFP francia hírügynökségnek megerősítette a rádió értesüléseit. Az Interpol közölte, hogy Meng Hung-vej hollétének felderítése az illetékes francia és kínai hatóságokra tartozik.

A 64 éves Meng helyettes közbiztonsági miniszter volt Kínában, mielőtt 2016 novemberében megválasztották a 192 tagállamú, rendőrségek közötti együttműködést segítő Interpol igazgatójának. Megbízatása 2020-ig tart.

Jogvédő szervezetek aggodalmuknak adtak hangot Meng kinevezésekor, tartanak ugyanis attól, hogy Peking arra használhatja fel a férfi pozícióját, hogy elfogja a külföldön élő kínai másként gondolkodókat, politikai üldözötteket. Az Interpol ezt visszautasította, és emlékeztetett arra, hogy a szervezet operatív irányításával nem Meng, hanem a főtitkár, a német Jürgen Stock foglalkozik.

Nyitókép: MTI/EPA/Wallace Woon
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018