eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szingapúr, 2015. április 14.Az Interpol nemzetközi rendőrszervezet Globális Komplexum az Innovációért (IGCI) elnevezésű központja Szingapúrban 2015. április 14-én, egy nappal a hivatalos átadása után. A létesítmény a kiberbűnözés elleni harc központjaként működik majd és a kutatás-fejlesztést is szolgálja. (MTI/EPA/Wallace Woon)
Nyitókép: MTI/EPA/Wallace Woon

Kenőpénzek elfogadásával gyanúsítják az Interpol lemondott elnökét

Kenőpénzek elfogadásával gyanúsítják Kínában az Interpol lemondott elnökét - derült ki a kínai közbiztonsági minisztérium honlapjára feltett közleményből.

A lyoni nemzetközi rendőri szervezett vasárnap arról számolt be, hogy vezetője, aki korábban hazájában a közbiztonsági tárca miniszterhelyettese volt, azonnali hatállyal lemondott tisztségéről, Kínában ugyanis törvénysértéssel vádolták meg.

A francia LeMonde szerint a tárca közleményében az szerepel, hogy

„Meng Hung-vej kenőpénzt fogadott el, és így megsértette a törvényt", valamint felmerült a gyanú, hogy súlyos kárt okozott kommunista pártnak és a közbiztonsági szerveknek.

A Le Monde cikke hozzáteszi: azt sem lehet tudni, hogy fogva tartották-e a kínai hatóságok vagy sem.

A francia rendőrség pénteken indított nyomozást, miután Meng felesége bejelentést tett férje eltűnéséről, ugyanis szeptember 25-e óta nem tudott róla semmit. A férje aznap késő este képet küldött a felesége mobiltelefonjára, ami az asszony szerint azt jelentette, hogy veszélyben érezte magát.

Az Interpol vasárnap Twitter-üzenetben tette közzé, hogy lemondott a szervezet vezetője, és a pozíciót mostantól a dél-koreai Kim Jongjang veszi át addig, amíg novemberben Dubajban az Interpol közgyűlése új vezetőt nem választ.

Meng Hung-vejt 2016 novemberében választották meg a 192 tagállam rendőrségei közötti együttműködést segítő Interpol végrehajtó bizottságának élére. Ő volt az első kínai a szervezet élén. Megbízatása 2020-ig tartott volna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×