eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
London, 2017. május 19.Julian Assange, a WikiLeaks oknyomozó internetes portál alapítója a sajtó képviselőinek nyilatkozik az ecuadori nagykövetségének egyik erkélyén Londonban 2017. május 19-én, miután a svéd főügyész bejelentette, hogy ejti a nemi erőszak, szexuális zaklatás és kényszerítés vádját Julian Assange-dzsal, a WikiLeaks oknyomozó internetes portál alapítójával szemben. Assange 2012 júniusától Ecuador londoni nagykövetségén rejtőzködik, mert a brit hatóságok jóváhagyták kiadatását Svédországnak. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Őrizetben a WikiLeaks alapítója

Ecuador visszavonta Julian Assange diplomáciai menedékjogát - jelentette be a Twitteren Lenín Moreno ecuadori elnök. Julian Assange hét éve él Ecuador londoni nagykövetségén.

Moreno azzal indokolta a döntést, hogy a Wikileaks internetes kiszivárogtató portál alapítója többször megsértette a nemzetközi egyezményeket. Hozzátette: Ecuador szuverén döntéséről van szó, és Quito biztosítékot kapott Nagy-Britanniától arra, hogy nem adja ki Assange-t olyan országnak, amelyben halálbüntetés fenyegetné - erről itt írt az Infostart.

Assange Ecuador londoni nagykövetségén kapott menedéket hét évvel ezelőtt, miután Svédországban nemi erőszakkal, valamint szexuális zaklatással és kényszerítéssel vádolták meg a férfit. Később ezt a vádat ejtették.

A Scotland Yard csütörtökön vette őrizetbe Julian Assange-t, akinek viszonya tavaly augusztusban romlott meg a képviselettel, miután Ecuador új házirendet fektetett le Assange számára. Ebben óva intették a politikai ügyekkel kapcsolatos megnyilvánulásoktól a világhálón, illetve utasították arra, hogy takarítsa ki a fürdőszobáját és viselje jobban gondját macskájának, különben elveszik tőle.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×