INFORÁDIÓ 
2019. december 5. csütörtök
Vilma

szlovákia

elnökválasztás

menyhárt józsef

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke beszédet mond az aradi vértanúk kivégzésének 169. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, a nemzeti gyásznapon a szlovákiai Nyárasd temetőjében 2018. október 6-án.

Menyhárt József visszalépett a szlovák elnökjelöltségtől

A Magyar Közösség Pártjának jelöltje Pozsonyban bejelentette, hogy nem indul a szlovákiai elnökválasztáson. Menyhárt József a felmérések által legerősebbnek tartott ellenzéki jelölt, Robert Mistrík javára lépett vissza.

Az MKP elnöke a párt Országos Tanácsa által megerősített döntését a közös felelősségvállalás szükségességével, valamint azzal indokolta, fennáll a veszélye annak, hogy a márciusi államfőválasztás második fordulójába nem jutna jobboldali, demokratikus jelölt.

„Én a tettek embere akarok lenni, ezért nem magyarázkodom, nem ígérgetek,

hanem azzal az információval állok önök elé, hogy a mai napon visszalépek államfői jelöltségemtől a legerősebb jobboldali demokratikus jelölt, Robert Mistrík javára” – jelentette be Menyhárt József.

Az MKP elnöke a magyar választókat arra kérte, hogy a voksoláskor álljanak ki Robert Mistrík mellett. „Az felelősségem is, hogy hozzájáruljak a választásokhoz és a változáshoz. Ezennel arra kérem az MKP szimpatizánsait és a magyar szavazókat, hogy az elkövetkező küzdelemben álljanak ki Robert Mistrík mellett már az első körben, hogy a második körben is legyen kire szavaznunk” – fogalmazott Menyhárt.

Az MKP elnöke egyúttal felszólította a többi jobboldali demokratikus jelöltet, hogy értékeljék át jelöltségükkel kapcsolatos álláspontjukat. Menyhárt szerint már az magáért beszél, hogy a Smer által támogatott Maroš Šefčovič esetleges megválasztását követően majdan ki kellene neveznie Robert Ficót az Alkotmánybíróság elnökévé. Štefan Harabin pedig szerinte az elnökválasztás legnagyobb szélhámosa:

„Rendszeren kívülinek adja ki magát, miközben az elmúlt évek legrosszabb rendszereinek megtestesítője: a kommunista, a mečiarista és a smeres rendszeré.

Közös felelősségünk, hogy ezeket a múltbeli embereket és a politikai biznisz követőit ne engedjük az elnöki palotába. Ezért lépek vissza a megmérettetéstől, hogy segítsek győzelemre juttatni a tisztességes Szlovákiáért folytatott küzdelmet” – zárta bejelentését az MKP elnöke.

Menyhárt József bejelentését azzal zárta, hogy Szlovákia rövid történetében a magyar választók mindig a demokratikus erőket támogatták, és hiszi, hogy ez most is így lesz.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018