INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

egyesült államok

donald trump

leállás

Kiszámolták, mennyit veszít az USA a harmadik hete tartó leállással

Infostart / MTI

Az Egyesült Államok 800 ezer szövetségi alkalmazottja közül 420 ezer ugyan bejár munkahelyére, de harmadik hete nem kap bért, 380 ezernek még csak be sem kell járnia..

Az amerikai gazdaság heti 1,2 milliárd dollárt is veszíthet, ha elhúzódna a kormányzati intézmények és ügynökségek finanszírozásának részleges felfüggesztése - jelentette ki Kevin Hassett, az amerikai elnök gazdasági kérdésekben illetékes tanácsadója.

A veszteségek első látásra nem tűnnek túl nagynak a Politico című lap szerint, a GDP-t csupán 0,05 százalékponttal csökkenthetik, de ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy elérhetetlen legyen az idei évre célként kitűzött 3 százalékos gazdasági növekedés.

Pénteken már 21. napja csak a legfontosabb kormányzati intézmények működnek az Egyesült Államokban, miután Donald Trump elnök nem írta alá az ideiglenes költségvetést arra hivatkozva, hogy az nem tartalmazza az amerikai-mexikói határra építendő fal ötmilliárd dolláros költségét.

Az AP hírügynökség megjegyzi, hogy

a péntekkel záródó hét lesz az első, amikor az alkalmazottak nem kapják meg a bérüket.

A Fitch nemzetközi hitelminősítő szerdán arra figyelmeztetett, hogy ronthat az Egyesült Államok adósi besorolásán, "ha nem indul újra a kormányzati intézmények finanszírozása március 1-jéig, és ha gond merülne fel az adósságplafon emelésével".

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018