eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Pénzmosási ügyben egy nagybank

Értesülések szerint pénzmosással vádolják a legnagyobb észak-európai bankot, a Nordeát.

Bill Browder, a Hermitage Capital Management befektetési alap vezetője szerdán Helsinikben közölte, hogy pénzmosás miatt keresetet adott be a Nordea ellen Dániában, Norvégiában és Svédországban, korábbi könyvvizsgálója, Szergej Magnyitszkij ügyével kapcsolatban.

Magnyitszkij 2009-ben halt meg egy oroszországi börtönben. 2008-ban tartóztatták le, miután bizonyítékokkal állt elő azzal kapcsolatban, hogy orosz hatóságok 230 millió dolláros adócsalást követtek el.

Browder úgy nyilatkozott a CNBC amerikai televíziócsatornának, hogy francia és litván pénzmosási ügyekkel kapcsolatos nyomozásokban új információk láttak napvilágot, amelyek azt sugallják, hogy a Magnyitszkij-üggyel kapcsolatos "gyanús tranzakciók" a Nordea bankon keresztül történtek. Akár 175 millió dollár értékű, potenciálisan illegális pénzeszköz áramolhatott keresztül az észak-európai bankon.

A Nordea azt közölte a svéd médiával, hogy a vállalatnak tudomása van Browder vádjairól és szorosan együttműködnek az érintett hatóságokkal.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×