eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
London, 2018. szeptember 5.A londoni rendőrség által közreadott dátumozatlan képek Ruszlan Bosirov (b) és Alekszandr Petrov orosz állampolgárokról. A brit vádhatóság 2018. szeptember 5-én bejelentette, hogy távollétében vádat emelt Bosirov és Petrov ellen Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés, az MI6 volt orosz kettős ügynöke és lánya, Julija megmérgezésének ügyében. Őket egy salysburyi bevásárlóközpontnál támadták meg 2018. március 4-én a Novicsok katonai idegméreggel. (MTI/EPA/Londoni rendőrség)
Nyitókép: MTI/EPA/Londoni rendőrség

Oroszország megtalálta a Szkripal-ügy két gyanúsítottját

Azonosították azt a két férfit, aki a brit hatóságok gyanúja szerint Angliában megmérgezte Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynököt és lányát - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Vlagyivosztokban.

"Tudjuk kik ők, megtaláltuk őket" - mondta az orosz elnök, hozzátéve, hogy két büntetlen előéletű civilről van szó. Kifejezte reményét, hogy a két férfi hamarosan a nyilvánosság elé áll, és elmondja, miképp történt az eset.

"Nincs abban semmi különös és kriminális, biztosítom önöket" - tette hozzá Putyin.

A brit hatóságok szerint a két férfi nem civil, hanem az orosz katonai hírszerzés (GU) ügynöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×