eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Moszkva, 2018. július 15.A francia játékosok ünnepelnek a világbajnoki trófeával az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország - Horvátország döntő mérkőzése után a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 15-én. Franciaország 4-2-re győzött. Balról Kolinda Grabar-Kitarovic horvát elnök. (MTI/EPA/Mahmud Háled)
Nyitókép: MTI/EPA/Mahmud Háled

Kiderült, mennyit keres a világsztárrá lett horvát államfő

Összeállítás arról, hogy mennyi keresnek az államfők a volt jugoszláv tagköztársaságokban.

A volt jugoszláv tagköztársaságokban Borut Pahor szlovén államfőnek van a legmagasabb fizetése, 3322 euró (valamivel több mint 1 millió forint), ennek harmadát, 1083 eurót (350 ezer forint) keresi Aleksandar Vucic szerb államfő, ami a legalacsonyabb elnöki fizetés a régióban - írta kedden a Pobjeda című montenegrói napilap.

Háromezer euró körüli a fizetése Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfőnek és a háromtagú boszniai államelnökség mindhárom tagjának. A horvát összeférhetetlenségi bizottság honlapja szerint a labdarúgó-világbajnokság horvát mérkőzései alatt világhírre szert tevő Grabar-Kitarovic havi fizetése 3276 eurót tesz ki.

A boszniai választási bizottság adatai alapján Bakir Izetbegovic, a kollektív államelnökség bosnyák tagja 2862, Dragan Covic, a horvát tag 2874 és Mladen Ivanic, a szerb tag 3536 eurót keres havonta.

Havi 2873 eurós fizetése van Hashim Thaci koszovói elnöknek.

A montenegrói korrupcióellenes ügynökség honlapján nincs adat Milo Djukanovic államfő havi jövedelméről, de ismert, hogy elődje 2420 eurót keresett, így valószínűleg Djukanovicnak is ennyi a fizetése.

Kevesebb mint kétezer eurót keres Ilir Meta albán és Gjorge Ivanov macedón elnök, előbbi 1425, utóbbi 1250 eurót.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×