eur:
393.52
usd:
367.83
bux:
65907.01
2024. április 23. kedd Béla
Maeszai, 2018. július 7.A thaiföldi haditengerészet 2018. július 7-én közreadott felvétele egy mentőcsapatról az esővízzel elárasztott Tham Luang barlangban, az ott rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban. A mentőegységek július 2-án találtak rá a június 23-án eltűnt ifjúsági focicsapat tagjaira és edzőjükre a Bangkoktól ezer kilométerre, északra fekvő barlangrendszerben. A mentőmunkálatok során búvárok oxigénpalackokat helyeznek el a barlangban, a több kilométeres, tervezett mentési útvonal mentén. (MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet)
Nyitókép: MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet

Gyerekmentő kapszulát készített a barlangban rekedt fiúknak Elon Musk - videó

Az űrkutatással foglalkozó SpaceX és az alagútfúrással foglalkozó Boring Company mérnökeit küldte Thaiföldre Elon Musk, hátha kitalálnak valamit, amivel segíthetnek a barlangban rekedt focicsapaton.

Szombaton a szakemberek már konzultáltak a helyi mentőcsapattal, és közösen azt dolgozták ki, hogy mentőkapszulákat kéne bejuttatni a gyerekekhez, amiben jó eséllyel túlélhetnék a kifelé vezető utat.

Musk egy kicsi, gyerekméretű tengeralattjárót említ, amihez a Falcon rakéta-technológiáját is felhasználnák. Könnyű, hogy 2 búvár elbírja, és kicsi, hogy átférjen a szűk helyeken – írta Musk, hozzátéve, hogy 8 óra alatt megépítenék és 17 óra alatt a helyszínre juttatnák a mentőkapszulákat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×