INFORÁDIÓ
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid

franciaország

sebességkorlátozás

országút

Lecsökkentik a sebességhatárt a francia országutakon

Lecsökkentik a sebességhatárt a francia országutakon

Infostart

Július 1-jétől a megengedett maximális sebesség 80 km/órára csökken Franciaországban a középső elválasztó sáv nélküli utakon.

Fontos információ a nyaralni indulóknak, hogy jelentősen szigorodott a KRESZ Franciaországban, ráadásul Franciaország nemzetközi szintű információcserét folytat a közúti szabálysértésekről Magyarországgal, így az elkövetett szabálysértésekről jegyzőkönyv készül, melyet elküldenek a magyar hatóságoknak.

Módosultak a sebességhatárok is, országúton 80 km/órára csökkent a felső határ, ezt érdemes megjegyezni, mert különben sokba kerülhet az utazás.

Franciaországban a megengedett maximális sebesség

  • 50 km/óra lakott területen belül;
  • 80 km/óra lakott területen kívüli kétirányú, középső elválasztó sáv nélküli utakon (bizonyos útszakaszokon 90 km/óra lehet a sebességhatár);
  • 110 km/óra kétsávos, középső elválasztó sávval rendelkező utakon (100 km/óra esős idő esetén);
  • 130 km/óra autópályákon (110 km/óra esős idő esetén).

Tilos kézben tartott telefonnal, valamint fülhallgató, fejhallgató vagy headset típusú audio eszközt viselve vezetni, ezen cselekedetek 135 euró pénzbírsággal büntetendők. Ha a kézben tartott telefon használata egyéb közúti szabálysértéssel egyidőben áll fenn, az a jogosítvány azonnali felfüggesztését vonja maga után. Ha nincsen másik sofőr, aki érvényes jogosítvánnyal rendelkezik és el tudná vezetni a járművet, a járművet lefoglalják.

Az engedélyezett véralkoholszint 0,5 ezrelék. Vezetni kábítószernek minősített növény vagy anyag használata után a használt mennyiségtől függetlenül tilos.

A biztonsági öv használata minden gépjárműben elöl és hátul egyaránt kötelező. A gyermekeket megfelelően kell elhelyezni és bekötni a speciális ülésekben.

Láthatósági mellény és elakadásjelző háromszög tartása minden járműben kötelező.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018