eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk
Hong Kong, 2017. január 25.Howard, Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezetőnek, a kommunista Koreai Munkapárt elnökének (b) és Dennis, Donald Trump amerikai elnöknek a hasonmásai egy video forgatása közben a hongkongi amerikai konzulátus épületénél 2017. január 25-én. (MTI/EPA)
Nyitókép: -------------------

Várhatóan megtartják a csúcstalálkozót Donald Trump és Kim Dzsong Un között

Az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház arra számít, hogy június 12-én megtartják a csúcstalálkozót Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között - közölte Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője szerdán Washingtonban.

Sanders, aki kedden jelentette be, hogy jelenleg egy amerikai delegáció folytat tárgyalásokat a két Korea közötti demilitarizált övezetben egy észak-koreai küldöttséggel, szerdai szokásos napi sajtóértekezletén leszögezte: az amerikai és az észak-koreai tisztségviselők szerdán ismét megbeszéléseket tartottak, és a tárgyalásokat csütörtökön is folytatják. Az egyeztetések eddig pozitívak voltak - hangsúlyozta a szóvivőnő, hozzátéve, hogy Washington az eredetileg kijelölt időpontban, június 12-én tartandó találkozóra készül.

Az egyeztetések az Egyesült Államokban is folynak, személyesen Mike Pompeo külügyminiszter irányításával. Az amerikai diplomácia vezetője szerdán délután - miután tanácskozott Donald Trump elnökkel - New Yorkba utazott, ahol az észak-koreai hírszerzés volt főnökével, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának jelenlegi tagjával találkozik. Kim Jong Csol, akit sajtójelentések Kim Dzsong Un jobbkezeként mutatnak be, Pekingből érkezett az amerikai metropoliszba.

Az amerikai elnök még kedden az egyik Twitter-bejegyzésében azt közölte: "nagyszerű csapatot alakítottunk ki az Észak-Koreával folytatandó tárgyalásokra".

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×