INFORÁDIÓ 
2019. február 20. szerda
Aladár, Álmos

egyesült államok

iskola

biztonság

iskolai lövöldözés

Washington, 2018. március 14. John Rutherford floridai republikánus párti szenátor (b) sajtótájékoztatót tart a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2018. március 14-én, miután a képviselőház kétpárti egyetértéssel elfogadta az oktatási intézmények biztonságát segítő törvényjavaslatot. A törvényt elsöprő többséggel, 407:10 arányban szavazták meg, napra pontosan egy hónappal a floridai Parkland iskolájában elkövetett és 17 halálos áldozatot követelő tömegmészárlás után. (MTI/AP/J. Scott Applewhite)

Elsöprő többséggel döntött a képviselőház az iskolai szigorításokról Amerikában

Infostart / MTI

Az amerikai képviselőház kétpárti egyetértéssel fogadta el szerdán az oktatási intézmények biztonságát segítő törvényt.

A törvényt elsöprő többséggel, 407:10 arányban szavazták meg, napra pontosan egy hónappal a floridai Parkland iskolájában elkövetett és 17 halálos áldozatot követelő tömegmészárlás után.

A törvény több, egyben mélyebb képzést biztosít iskolai alkalmazottaknak és rendfenntartó erőknek a mentális problémák felismerésére és az ebből eredő gondok kezelésére, külön anyagi forrásokat teremt a névtelen bejelentések rendszerének tökéletesítésére és pótlólagos pénzeket juttat az elrettentést szolgáló intézkedések végrehajtásához, például fémdetektorok és különleges zárszerkezetek felszereléséhez.

Demokrata párti képviselők megpróbáltak nyomást gyakorolni a republikánus törvényhozókra annak érdekében, hogy tárgyaljanak a fegyvervásárlás előtti ellenőrzések szigorításáról és a támadófegyverek betiltásáról is, ám a képviselőház republikánus vezetői leszögezték: még nem akarnak erről tárgyalni, előbb megvárják, hogyan szavaz a szenátus.

A szenátus még nem tűzte napirendre a kérdést.

Nyitókép: J. Scott Applewhite
A címlapról ajánljuk

Meghalt Karl Lagerfeld

A világhírű divattervező, a Chanel divatház művészeti igazgatója 85 évet élt....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018