eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: YouTube

Ezeken a videókon üzent a lövöldözés előtt a 19 éves tömeggyilkos - 18+

Február közepén, Valentin-napon a Fort Lauderdale-hez közeli Parkland város gimnáziumában a 19 éves Nikolas Cruz 17 embert - diákokat és három tanárt - agyonlőtt. A fiatalt az iskola közelében, a lakásában fogták el a lövöldözés után. Most nyilvánosságra kerültek azok a videók, amelyeket a lövöldözés előtt készített.

A fiatal számos videót rögzített mobiltelefonjával, mielőtt véghezvitte a lövöldözést volt iskolájában. Az volt a terve, hogy legalább 20 embert megöljön egy AR-15 típusú ismétlőpuskával, mert az "élete értelmetlen" - írta a Buzzfeed. A felvételeket a Bowland megyei államügyész hozta nyilvánosságra az elkövető perére készülve.

Cruz többször elmondja, hogy ismertségre vágyik, azt akarja, hogy az osztálytársai tudják, ki is ő, és hogy véget vessen "magányos életének". Arról beszél, hogy "nagy dolog lesz, amikor majd láttok a hírekben, és akkor majd mind tudni fogjátok, ki vagyok." Később azt mondja: "Mind meg fogtok halni", majd a lövések hangját utánozza. Egy másik felvétel szerint "utál mindenkit és mindent". Végül egy lány iránti érzelmeiről beszél, amelyek "sosem fognak elmúlni".

Az ügyészek várhatóan arra használják majd a videókat, hogy bemutassák: az elkövető előre megfontolt szándékkal cselekedett, és eltervezte a támadás részleteit, például előrendelt egy Uber taxit a lövöldözés előttre és részletesen elmondta, mit fog csinálni.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×