eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Milliárdokba fog kerülni a Puskás-stadion üzemeltetése - lapszemle

Trükközve kerülik el a bérminimum kifizetését egyes cégek. Egymilliárd forinttal csökkent az 1 százalékos szja-felajánlások összege. Különös lízingcég bukkant fel Magyarországon.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy milliárdokba fog kerülni a Puskás-stadion üzemeltetése. A lap emlékeztet arra, hogy a két legújabb - a már átadott szombathelyi, illetve a rövidesen átadandó diósgyőri - stadionnak épp a horribilis fenntartási költségek miatt nincs üzemeltetője. Ennek ellenére 2020-ig 34 új vagy felújított stadionban pattoghat a labda és ez összesen 342 milliárd forintba kerül - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Magyar Idők szerint a vállalatok trükköznek annak érdekében, hogy ne kelljen kifizetniük az idén is jelentősen megemelt bérminimumot. Egyre jellemzőbb a munkakörök átalakítása oly módon, hogy ahhoz már ne kelljen szaktudás, továbbra is elterjedt a zsebbe fizetett jövedelem, de a bónuszok rendszerével is nehéz helyzetbe hozhatják az alkalmazottakat.

A Népszavában az olvasható, hogy az adóhatóság által elkészített elektronikus személyi jövedelemadó-bevallások bevezetésével egy év alatt egymilliárd forinttal csökkent az adófelajánlások összege és félmillióival az adakozók száma. Tavaly egyébként ismét a Heim Pál Gyermekkórház kapta a legtöbb pénzt az adófizetőktől.

A Világgazdaság szerint különös lízingcég bukkant fel Magyarországon. Az állítólag repülőgépeket finanszírozó W & W Capital Investment székhelyét egy könyvelőcég bérli, ingyenes felületen lévő honlapján fotóadatbázisból származó ügyfelek dicsérték a szolgáltatást, jegybanki engedélye pedig nincs, miközben húsz százalék önerővel ígér pénzt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×