eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Újabb ostorcsapást kapnak az internetes nagyvállalatok?

Újabb ostorcsapást kapnak az internetes nagyvállalatok?

Nagy erőfeszítéseket tettek, de még mindig bejegyzések százezrei várnak eltávolításra. Nyílt és őszinte eszmecsere jön az Európai Bizottság szerint.

Fokozottabb fellépést sürgetett hétfőn az Európai Bizottság az illegális online tartalmak ellen.A testület tájékoztatása szerint öt uniós biztos internetes nagyvállalatok képviselőivel fog tárgyalni kedden Brüsszelben, hogy felmérjék az illegális tartalmak, például a gyűlöletkeltő bejegyzések és a terrorpropaganda terjedésének megakadályozása terén elért eddigi eredményeket.

A terrorpropaganda és a gyűlöletkeltő tartalmak súlyos fenyegetést jelentenek a biztonságra és az alapvető jogokra, ezért közös fellépésre van szükség minden fél részéről - mutattak rá közleményükben az illetékes biztosok, akik szerint a keddi egyeztetés nyílt és őszinte eszmecserére kínál majd lehetőséget.

Hangsúlyozták: az online platformok az utóbbi években jelentősen megerősítették az illegális tartalmak mihamarabbi törlését célzó erőfeszítéseiket, de

még mindig bejegyzések százezrei várnak eltávolításra.

Márpedig a folyamatot lényegesen fel kell gyorsítani a bizottság szerint, ugyanis minél tovább elérhetőek ezek az illegális tartalmak, annál több emberhez tudnak eljutni - írták, hozzátéve, hogy ehhez

  • szorosabb együttműködés szükséges az illetékes hatóságokkal,
  • fejleszteni kell az automatikus felismerési technológiákat, illetve
  • többet kell tenni a már törölt tartalmak újbóli megjelenésének megelőzése érdekében.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×