eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Visszatér Barack Obama, de lehet egy meglepetés is

Visszatér Barack Obama, de lehet egy meglepetés is

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke visszatér a politikába, és demokrata párti kormányzójelöltek mellett kampányol.

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Elemzők a virginiai választás eredményét tartják fontosabbnak, mert

jelzést adhat a jövő évi, úgynevezett félidős választások várható eredményeire nézve is.

Virginia fontosságát erősíti, hogy ez volt az egyetlen déli szövetségi állam, ahol a tavalyi elnökválasztáson, ha nem is nagy arányban, de a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton győzött. Virginia ugyanis a szövetségi főváros, Washington DC mellett fekszik, s bár az állam középső és déli vidékei többségükben republikánus szavazók, a Washingtonhoz közeli északi részeken a demokraták az erősebbek. Virginiában most Ed Gillespie, George W. Bush volt elnök munkatársa indul a republikánusok elnökjelöltjeként, s ha veszít, akkor ezért a Donald Trump jelenlegi elnököt okolják majd.

  • Barack Obama a Fehér Házból történt januári távozása óta nem nagyon vett részt az országos politikában.
  • Három hónapig szabadságon volt, majd emlékiratai összeállításába fogott.
  • Csak nagyon ritkán szólalt meg, akkor is nagyobb horderejű ügyekben. Például a klímaváltozás, vagy az egészségbiztosítás kérdéseiben hallatta hangját.

A volt elnök a demokrata párti szavazók körében változatlanul nagy támogatottságot tudhat magáénak, sőt egyes médiumokban a feleségét, Michelle Obamát még lehetséges elnökjelöltként is gyakran említik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×