INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 26. szombat
Jusztina, Pál

csehország

választás

andrej babis

Ezek a cseh választások legnagyobb kérdései

Ezek a cseh választások legnagyobb kérdései

Infostart / InfoRádió

A hétvégi csehországi képviselőházi választások legnagyobb kérdése, hogy kivel alakíthat koalíciót a legnépszerűbb párt, az ANO mozgalom elnöke, Andrej Babis - mondta az InfoRádiónak a Külügyi és Külgazdasági Intézet munkatársa.

A közvélemény-kutatások szerint az Andrej Babis vezette ANO 2011 párt a legesélyesebb cseh választásokon – mondta Garai Nikolett, a Külügyi és Külgazdasági Intézet munkatársa, hozzátéve, hogy a legnagyobb kérdés az, hogy kivel alakít kormánykoalíciót Csehország második leggazdagabb embere.

„Az előrejelzések szerint nyolc párt kerülhet a parlamentbe.

Jobb- és szélsőjobboldali megerősödés várható és Európai Unió-, elitellenes felhang dobja meg a parlamenti választásokat.”

Garai Nikolett kiemelte, esélyesnek tartják még a Bohuslav Sobotka vezette szociáldemokrata pártot, amely jelenleg is a kormánykoalíció tagja. És komoly esélyeket jósolnak a Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának is.”

Érdekes lesz, hogy megújul-e a jelenlegi, hárompárti kormánykoalíció, és ha a szociáldemokratákkal lép koalícióra az ANO, hogyan változik meg a helyzetük.

„A szociáldemokraták miniszterelnök-jelöltjének a népszerűsége jelenleg nagyobb, mint a pártelnöknek, ezért az is kérdés, hogyan változnak meg az erőviszonyok.”

A választásokat pénteken és szombaton rendezik.

Kapcsolódó hang

Ezek a cseh választások legnagyobb kérdései
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018