eur:
395.14
usd:
370.78
bux:
65156.26
2024. április 19. péntek Emma
Három halott, százezrek áram nélkül a Brit-szigeteken

Három halott, százezrek áram nélkül a Brit-szigeteken

Hárman haltak meg hétfő estig a Brit-szigeteken átvonuló Ophelia hurrikán okozta balesetekben. Az óránkénti 120-150 kilométeres sebességű széllökésekkel kísért trópusi vihar miatt százezrek maradtak áram nélkül.

Az ítéletidő mindhárom áldozata Írországban vesztette életét. Egy nő és egy férfi akkor halt meg, amikor autójukra fát döntött az orkán, egy férfi pedig egy kidőlt fa eltávolításával próbálkozott, amikor saját láncfűrészétől halálos végű sérülést szenvedett.

Az ír és a brit hatóságok hétfő esti beszámolói szerint az Ír Köztársaságban 360 ezer, Észak-Írországban 1300, Walesben hozzávetőleg négyezer kereskedelmi és lakóingatlanban nem volt áram.

Az Azori-szigetek irányából északkelet felé tartó hurrikán a korábbi hármas fokozatról egyes fokozatúvá szelídült az Atlanti-óceán hűvösebb északi vizei felett, és szakértők szerint a szárazföld fölé érve fokozatosan tovább gyengül, de az ír és az észak-írországi hatóságok ennek ellenére a legmagasabb szintű, vörös riasztást adták ki a sziget egész területére.

Hétfőn Írországban és Észak-Írországban az összes általános és középiskola zárva maradt. Észak-Írországban délben bezártak a bíróságok is.

Skóciában, amelynek északi térségei várhatóan szintén a vihar útjába kerülnek, a második legmagasabb, sárga riasztási szint van érvényben.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×