eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Washington tagadja, hogy előre tudott az isztambuli merényletről

Az Egyesült Államok tagadja, hogy előre tudott az isztambuli szilveszteri terrortámadásról, amivel a török sajtó egy része vádolja, és a közösségi médiában többen felvetették az eshetőséget.

"A híresztelésekkel ellentétben az Egyesült Államok kormányának nem volt tudomása egyes szórakozóhelyek fenyegetettségéről, így a Reina Clubéról sem, és nem figyelmeztetett amerikaiakat arra, hogy maradjanak távol egyes helyektől és azok szomszédságától" - közölte az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége vasárnap.

A kiadott nyilatkozatban a diplomáciai képviselet kitért arra, hogy december 22-én az ankarai nagykövetség általánosságban ugyan arra intett, hogy az ünnepi időszakban veszélyesek lehetnek Törökország és Európa különböző részei, ám - tette hozzá a követség - "mindig ugyanígy figyelmeztetünk, ha vannak olyan jelek, amelyek szerint amerikai állampolgárok lehetnek erőszak célpontjai."

Az isztambuli Reina Clubban legalább 39-en meghaltak és 69-en megsebesültek a szilveszter éjszakai terrortámadásban. Az áldozatok között sok a külföldi, de a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) eddigi információi szerint nincs köztük magyar állampolgár.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×