eur:
394.71
usd:
370.99
bux:
66484.65
2024. április 16. kedd Csongor

Washington tagadja, hogy előre tudott az isztambuli merényletről

Az Egyesült Államok tagadja, hogy előre tudott az isztambuli szilveszteri terrortámadásról, amivel a török sajtó egy része vádolja, és a közösségi médiában többen felvetették az eshetőséget.

"A híresztelésekkel ellentétben az Egyesült Államok kormányának nem volt tudomása egyes szórakozóhelyek fenyegetettségéről, így a Reina Clubéról sem, és nem figyelmeztetett amerikaiakat arra, hogy maradjanak távol egyes helyektől és azok szomszédságától" - közölte az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége vasárnap.

A kiadott nyilatkozatban a diplomáciai képviselet kitért arra, hogy december 22-én az ankarai nagykövetség általánosságban ugyan arra intett, hogy az ünnepi időszakban veszélyesek lehetnek Törökország és Európa különböző részei, ám - tette hozzá a követség - "mindig ugyanígy figyelmeztetünk, ha vannak olyan jelek, amelyek szerint amerikai állampolgárok lehetnek erőszak célpontjai."

Az isztambuli Reina Clubban legalább 39-en meghaltak és 69-en megsebesültek a szilveszter éjszakai terrortámadásban. Az áldozatok között sok a külföldi, de a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) eddigi információi szerint nincs köztük magyar állampolgár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×