eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bezárják a Washington-emlékművet

A lift meghibásodása miatt meghatározatlan időre bezárják az amerikai főváros központjában magasló obeliszket, a Washington-emlékművet.

Az amerikai Nemzeti Park Szolgálat hétfőn jelentette be, hogy az évente 600 ezer látogatót vonzó emlékmű egész liftrendszerét fel kell újítani, ezért az idegenforgalmi látványosság már csak akkor nyílik meg újra, ha a várhatóan kilenc hónapig tartó munkálatokat befejezik.

Azt egyelőre nem közölték, hogy a hárommillió dolláros (820 millió forintos) felújítási projekt mikor kezdődik el.

Az elmúlt két évben a látogatókat a 163 méteres magasságba feljuttató egyetlen lift elég gyakran bedöglött, előfordult, hogy a turisták a felvonóban rekedtek, és ki kellett szabadítani őket. Akadnak, akik szerint azóta romlik el folyton, mióta egy földrengés megrongálta, és a javítás után újra üzembe állították.

A parkszolgálat munkatársai szerint nem a 2011-es földrengés miatt akadozik a lift, a hiba konkrét okát viszont nem tudták meghatározni.

Az üzemeltető azt ígérte, hogy a következő hetekben elkészíti a felújítás menetrendjét.

Elképzelhető, hogy bizonyos csoportoknak ezután is engedélyezik majd, hogy felmásszanak az obeliszk tetejére a 896 lépcsőn, ám a nagyközönség számára zárva lesz a látványosság.

"Osztozunk a látogatók csalódottságában" - hangsúlyozta Mike Litterst, a szolgálat szóvivője.

Az első amerikai elnök, George Washington emlékét őrző Washington-emlékmű az Egyesült Államok egyik nemzeti szimbóluma, a homokszínű obeliszk a város szívében elterülő National Mall parkban magasodik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×