eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tilos a szerencsejáték a segélyezetteknek

Nem játszhatnak szerencsejátékokat az állami szociális segélyekben részesülők Szlovákiában a jövő évtől - az erről szóló törvénymódosítás-tervezetet szerdai ülésén hagyta jóvá Robert Fico kabinetje.

A szlovák pénzügyi tárca által beterjesztett javaslat egy olyan központi nyilvántartás létrehozásával számol, amelyben az állami szociális segélyben részesülőkön kívül azok is szerepelnének, akiknél orvosi vizsgálattal szerencsejáték-függőséget diagnosztizáltak, illetve azok is, akik maguk kérték felvételüket a listára hasonló okból. Az új szabályozás szerint a szerencsejátékokat kínáló játéktermek üzemeltetőinek a jövő évtől kötelezően ellenőrizniük kell majd, hogy a központi nyilvántartásban szereplők ne léphessenek be játéktermeikbe, s így ne is vehessenek részt az ott zajló játékokban.

A vonatkozó törvény - több más változtatást is tartalmazó - módosítását a fogyasztóvédelem fokozásának szükségességével, illetve a felelősségteljes játékra vonatkozó alapelvek betartatásával indokolta az előterjesztő szaktárca. Bár a módosítást, amelyet 2017. január elsején terveznek hatályba léptetni, még a pozsonyi törvényhozásnak is jóvá kell hagynia, a tervezet várhatóan ott is kedvező fogadtatásra talál. Ez utóbbit az is valószínűsíti, hogy az ország szegényebb régióiban a szociális segélyekből élők körében az uzsorázás mellett éppen a szerencsejátékokkal és alkoholfogyasztással kapcsolatos viselkedési formák számítanak a mélyszegénységet kísérő egyik legsúlyosabb problémának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×